Wondershare DVD Slideshow Builder Free (I)


Acum mai bine de o lună, via GiveAwayOfTheDay unii dintre Dvs aţi pus poate mâna pe Wondershare DVD Slideshow Builder (am scris aici). Ei bine, programul are o surată gratuită, numită evident WondershareDVD Slideshow Builder Free. Un tabel comparativ cu cele două produse găsiţi aici. Dincolo de diferenţa de preţ de la 60usd la 0usd 😉 , versiunea gratuită nu permite folosirea de materiale video ca sursă, doar de imagini, şi există şi unele limitări la setările posibile. Dar depinde ce tip sunteţi: cel care priveşte la partea plină a paharului, sau la cea goală?

imagine

Vă invit să vedem pe scurt facilităţile programului. Ceea ce face ar trebui să fie clar din titlu: dintr-un set de fotografii construieşte un slideshow, adică o expunere cu tot felul de efecte, ce arată mai profesionist decât o simplă “lipire” cu succedare a imaginilor. Dacă vă place să luaţi fotografii (fie ele amintiri dintr-o excursie sau alte genuri) şi să le puneţi cu un fundal audio pe YouTube, acest program vă poate fi util. De asemenea dacă vreţi să vă expuneţi amintirile într-un mod deosebit. Poate fi folosit şi pentru video-felicitări cu diverse ocazii. Multe utilităţi pentru un program simplu de folosit şi ce produce rezultate bune. Cât priveşte procesul în sine, constă în cei trei paşi vizibili prin bara de sub titlul ferestrei: Organize – se indică fotografiile; Personalize – se configurează slideshow-ul; Create – se generează efectiv slideshow-ul.

Să vedem pe rând. Prima etapă este deci de organizare. Adăugaţi fotografii şi vor apare într-o bandă, la baza ferestrei, ca în captura de mai sus. Trageţi-le cu mouse-ul dacă este cazul să el schimbaţi ordinea. Aveţi un buton Edit care deschide o fereastră precum cea de mai jos, ce permite o serie de operaţii de bază: de la Adjust puteţi modifica nuanţele, saturaţia, luminozitatea şi contrastul; Crop este desigur pentru decupare (dacă ne interesează doar un detaliu din imaginea încărcată); Filter ne pune la dispoziţie diverse efecte de aplicat pe imagine, unele cu parametrii; Repair Red-eye este pentru neplăcutul efect de ochi roşii provocat de blitz. Există şi o filă Caption pe lângă cea Edit. Această a doua filă ne permite să punem un scurt text descriptiv pentru imagine… nu oricum, ci, dacă dorim, animat! Şi sunt tot felul de animaţii disponibile.

imagine

În etapa de personalizare/configurare ne putem prinde urechile. Aici depinde mult de gusturi şi pricepere. Unii vor lăsa setările implicite: când aţi trecut de la Organize la Personalize programul va aplica automat nişte efecte, cum vrea el (unele sunt pe o imagine, altele chiar pe grup de imagini – acestea din urmă sunt chiar interesante!). Sfatul meu este să încercaţi totuşi să studiaţi opţiunile de aici pentru că vă vor permite să obţineţi un “produs final” mai bun. Mai întâi să înţelegem regiunile. Ele sunt trei. Panoul din stânga-sus este cel cu ingredientele (de la efecte la introduceri şi finaluri de clip, de la cliparturi la clipuri audio); panoul din dreapta-sus este cel de previzualizare; cel de jos reprezintă linia timpului pe care se succed elementele (împărţită pe benzi). Ceva mai în detaliu promit să revin într-un alt articol.

imagine

În fine, după ce am transpirat (sau nu) aranjând slideshow-ul după cum dorim, e timpul salvării lui într-un format redabil. Ei bine, sunt multe opţiuni! Mai jos vedeţi exportarea pentru inscripţionarea pe un DVD (poţi crea meniuri, pornind de la cele oferite, care nu sunt puţine). Dar puteţi şi salva slideshow-ul ca fişier AVI, MP4, FLV… şi altele, inclusiv în formate pentru mobile. Nu lipsesc parametrii de calitate.

imagine

Şi astfel în câteva minute, poate o oră dacă sunt multe fotografii şi le-aţi tot învârtit, reglat şi aplicat diverse efecte, puteţi avea un slideshow arătos. Gratuit!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. cris spune:

    Tocmai aveam nevoie de un ajutor pentru a crea o prezentare de genul „Cantecul amintirilor…” Urmeaza petrecerea mea de pensionare! Multumesc! Sper sa ma ajute!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *