Exerciţii on-line de limba engleză


Subiectul studiat în zilele acestea la şcoală, la limba engleză, de băiatul nostru, a fost "Meseriile", şi dorind să îi dau câteva exerciţii în plus să lucreze pe această temă, am descoperit (şi am fost încântată de) situl EnglishExercises.org. După cum se prezintă chiar ei, aici găsim sute de exerciţii on-line pentru practicarea, pe gratis, a limbii engleze, realizate de profesori de engleză din întreaga lume – aşadar, dacă sunteţi şi dumneavoastră profesor, sunteţi invitat să vă alăturaţi echipei. Exerciţiile sunt clasificate după teme şi nivele de dificultate, existând două mari categorii: cele de Vocabular şi cele de Gramatică.

imagine

În cadrul exerciţiilor de vocabular găsiţi 65 de teme: Animale, Culori, Familie, Meserii, Sporturi…, iar la capitolul gramatică pot fi aprofundate Adjectivele, Verbele auxiliare, Viitorul sau Prezentul Simplu, Punctuaţia, expresiile cu Must/have to… Varietatea de exerciţii este mare: sunt unele la care trebuie să alegi din listă cuvântul potrivit pentru imaginea arătată sau pentru definiţia dată, la altele trebuie să îl completezi scriindu-l tu. Sunt de urmărit cu atenţie videoclipuri sau cântece – de la cântece şcolăreşti la The Beatles sau Phil Collins -, şi apoi trebuie completate textele cu cuvintele lipsă. Alteori trebuie completate textele cu cuvintele date într-o listă, sau pentru aprofundarea textelor, trebuie răspuns la o serie de întrebări legate de acestea.

imagine

Există şi exerciţii gen rebus, din acelea la care trebuie să răspunzi cu adevărat sau fals, sau de găsit cuvintele în careu. La final, cu un click pe butonul DONE puteţi afla punctajul realizat, fiind şi evidenţiate greşelile. S-a străduit ceva băiatul nostru să completeze testele pe care i le-am pus în faţă, era şi puţin frustrat la un moment dat că tot trebuia să caute în caietul de clasă, pentru că nu îşi amintea cum îi spune la acela care…, sau pentru că scrisese "arhitect" în loc de "architect", dar la final ni s-a lăudat cu un 10! Eu una abia aştept să le mai dau copiilor exerciţii de aici. Spor la învăţat!

PS: Da, designul e mai mult decât demodat, dar încercaţi să depăşiţi acest aspect. Gândiţi-vă că v-aţi întors în timp în anii ‘90.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 4,56 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Mihai Gavra spune:

  Multumim pentru pont.

 2. gabriel spune:

  E, da,… bravo Radu, iar ai comis-o! Excelent site, excelente exercitii, minunata informatie.

  Multumesc din suflet.

  Respect.

 3. radu.capan spune:

  @Gabriel: articolul nu imi apartine. Sotia a gasit situl si a scris despre el dupa ce l-a folosit Matei, fiul nostru, ca pregatire pentru nu stiu ce lucrare de control.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *