Komodo: Source Tree merge acum şi sub v. 6


La începutul acestei luni v-am anunţat că excelentul editor pentru cei ce dezvoltă situri în special, Komodo Edit, a săltat la versiunea 6.0. Ei bine, între timp chiar la 6.0.1, iar aici (daţi un Page Down) vedeţi câte lucruri s-au rezolvat. Problema cu versiunea 6, am spus atunci, e că add-on-ul Source Tree nu mai mergea. Desigur, scumpul Komodo IDE are nativ aşa ceva, dar implementarea din Source Tree mie îmi era suficientă. Unii din comunitatea utilizatorilor au spus că Komodo Edit fără Source Tree e inutil. O exagerare dar o poţi înţelege.

imagine

Ei bine, autorul add-on-ului a revenit la acest proiect şi acum două-trei zile a scos o versiune compatibilă cu Komodo 6. Vedeţi aici. Extensia adaugă o filă (pe verticală) intitulată Source şi, aşa după cum observaţi în captură, activând-o ai rapid acces la structura fişierului deschis: funcţii, clase, variabile… Şi nu am să închei aici pentru că aş vrea să atrag atenţia asupra unei facilităţi din versiunea 6.0 (cred că nu era înainte) cu care m-am obişnuit şi îmi place mult. Dacă atunci când ţin mouse-ul deasupra numelui unui funcţii proprii apăs pe CTRL apare o mică fereastră, cu un gri cam posomorât, afişând informaţii importante: despre parametrii ei dar şi despre fişierul în care se află. Pare o nimica toată, dar când ai un proiect cu 20 de fişiere şi 200 de funcţii apreciezi foarte mult aşa ceva. Şi nu merge doar cu funcţiile proprii, dând informaţii (sumare) chiar şi despre funcţiile PHP.

imagine

Desigur, apropo de funcţiile PHP, informaţiile ajutătoare apar de cum ai scris prima paranteză (deschisă) după numele funcţiei.

imagine

Mai mult, vine în ajutor şi completarea cu variabilele folosite în cod. Vedeţi că am variabila text $adresa. De cum am început să scriu $a a apărut o listă iar între opţiuni şi variabila mea.

imagine

Mărunţişuri… valoroase. Semnează: un fan Komodo Edit.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *