CCleaner (3.0) şi Box.net (5GB)


Nu, nu există nici o legătură între programul CCleaner şi serviciile online Box.net. Singurul lucru pentru care apar asociate în titlu este pentru că există mici-mari noutăţi legate de fiecare în parte. Şi să începem cu CCleaner, mătura de care aveţi nevoie, care a ajuns recent la versiunea 3.0. Citez: This release includes a multitude of features and changes, but don’t worry we haven’t changed the interface too much, so you’ll still know how to use it. Dacă urmaţi ultimul link, de pe blogul Piriform, aflaţi detalii suplimentare.

imagine

Vestea care pe mine m-a bucurat mai mult este legată de Box.net (în mai 2007 scriam prima oară că e o cutie minunată – de atunci sunt tot fan): într-o lună pachetul gratuit de 1GB va creşte la 5GB. Uau!!! Google o ia din nou peste bot (iertaţi expresia), rămânând în urmă cu cei 1GB oferiţi gratuit pentru Google Docs. Iar facilităţile de stocare (pe foldere, cu versiuni, cu previzualizare ş.a.) sunt foarte bine gândite. Eu am vreo 3 cutiuţe pe Box.net, cu diferitele identităţi şi roluri pe care le am (una personală, celelalte de “serviciu”) şi îmi sunt foarte utile. Perspectiva de a avea 5GB gratuit mă face să chiui de bucurie (la una am trecut de 50% spaţiu utilizat, la alta am 30%… şi m-am abţinut să pun cât vroiam).

imagine

Acum conturile gratuite au 1GB spaţiu şi 10GB lăţime de bandă. În mod ciudat, în noul plan la preţuri nu apare ce lăţime de bandă vom avea la 5GB gratuit. Să fie 50GB? Aşa ar trebui să fie şi sună bine. Dacă scoţi din buzunar 10usd pe lună poţi avea 25GB, iar la 20usd ai 50GB. Ce nu îmi place la Box.net e că limita la planurile gratuite rămână încă 25MB per fişier. Ar fi putut să o crească măcar la 50MB. Dacă plăteşti limita sare la 1GB! Sunt curios ce replici va provoca mişcarea făcută de Box.net (va reacţiona Google Docs? dar Dropbox?). Şi mai curios sunt când voi vedea limita sărită la 5GB la conturile mele.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Mihai Gavra spune:

  Laudat sa fie Isus. Box Net este similar cu Backupify? Care e diferenta intre ele? Cum se face cont cont sau cum se obtine cont la Box.Net. Multumesc.

 2. radu.capan spune:

  Nope, cele două nu prea au legătură. Unul e pentru depozitare de fisiere, altul pentru backup al unor servicii online. Pentru Box.net trebuie cautat linkul Sign in.

 3. Valeriu spune:

  Un spatiu de stocare pe net este si MyDrive care ofera 2GB.
  aici:http://www.mydrive.ch/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *