Wondershare DVD Slideshow Builder Free (II)


Iată şi întârziata parte a doua a prezentării programului WondershareDVD Slideshow Builder Free. După cum spuneam şi anterior, este un program foarte bun pentru cei cu pretenţii medii legate de un slideshow cu imagini. Face mult, mult mai mult decât să ia nişte imagini şi să le arate cu tranziţii între. Dar să vedem mai detaliat. În primul rând fereastra în secţiunea Personalize (personalizare) se împarte în trei panouri. În stânga-sus avem panoul cu “ingrediente” ca să facem produsul final mai interesant. În dreapta-sus e o previzualizare, iar jos sunt “benzile” cu elementele puse pe canale şi timpi.

imagine

Ce “ingrediente” oferă programul? Sunt cinci categorii, după cum se vede în capturi. Prima se numeşte Style şi se referă la tranziţiile între imagini. Trageţi cu mouse-ul un stil dorit în banda de jos în dreptunghiul pentru stiluri ce se află în faţa fiecărei imagini. Atenţie: unele stiluri folosesc mai multe imagini deodată. Stilurile sunt şi ele grupate la rândul lor (Theme, Movie, General ş.a.). Avem apoi categoria a doua, Clipart. Evident, aici sunt diverse imagini pentru decorarea slideshow-ului. Şi ele sunt grupate: Festival, Funny, Animals, Enviroment şi Other. Unele imagini sunt animate, altele nu. (Dacă vă întrebaţi “doar imagini pot pune? text nu?” – se poate şi text, cu dublu click pe imaginea unde vreţi să apară textul.)

imagine imagine

Vine apoi categoria Effect. La ce se referă? Puteţi alege ca pe o anumită secvenţă din slideshow să ningă peste imagine/imagini, sau să apară baloane, sau îngeraşi ş.a. Interesant, dar cu riscul alunecării spre prost gust dacă abuzaţi de aceste efecte. Vine apoi categoria Pre-Audio pe care nu o vedeţi într-o captură pentru că acolo sunt pur şi simplu iconiţe stas pentru sunete. Puteţi astfel adăuga în slideshow sunete de animale, sunete din natură ş.a. În fine, la final avem categoria Intro/Credit care e pentru generice de început şi final. Găsim acolo nişte propuneri frumoase… Că e vorba de Crăciun, Paşti, ziua mamei, nou-născut sau alte ocazii.

imagine imagine

Şi cum despre panoul de previzualizare nu e cazul să vorbim, trecem la cel de jos, cu diverse canale. În primul rând sesizaţi că puteţi comuta din dreapta-sus între Storyboard şi Timeline. În acest din urmă mod vedeţi toate canalele existente. Puteţi să puneţi o coloană sonoră la clip sau puteţi să vă înregistraţi spunând ceva (prezentând ce e în clip). Adăugarea de subtitluri se referă de fapt la texte pe imagini. Sub canalul cu fotografiile propriu-zise găsim canalele pentru efecte, clipart şi sunete. Acolo puteţi lucra cu mouse-ul pentru a rearanja elemente, muta sau prelungi/scurta (vedeţi mouse-ul ca dublă săgeată albă? poţi trage în ambele părţi). Cu aceste instrumente vă veţi simţi ca un regizor! 😉

imagine

Cam atât. Chiar dacă în interfaţă lucrurile merg uneori mai sacadat (sau doar la mine?), produsul final curge lin. După cum aţi văzut, sunt ceva opţiuni şi elemente puse la dispoziţie, aşa că vremurile în care tot ce puteaţi face era să lipiţi nişte imagini cu fade între ele s-a dus. Acest program gratuit vă dă mult mai multe opţiuni. Şi, evident, versiunea comercială şi mai multe (puteţi folosi şi clipuri video, nu doar imagini).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. moroshan spune:

    Stiu programul, este fainut „pentru cei cu pretenţii medii legate de un slideshow cu imagini”, cum bine ati subliniat…
    Oferta wondershare, pe toate liniile, este faina, eu, de pilda, pentru convertiri video folosesc de multa vreme (sunt fan 🙂 ) Wondershare Video Converter Platinum care-i super indemanos pentru nevoile mele (stiti unde/cum sa dati de el, nu fac pacate in ziua de Paste). 😉 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *