Uau: SugarSync bate DropBox?


O veste mare acum două zile: Get your own Personal Cloud with SugarSync’s FREE 5 GB Plan. Şi cei 5GB pot fi 5,5GB dacă vă înscrieţi intrând pe SugarSync de aici (da, da, câştig şi eu 0,5GB atunci). Cei care folosiţi DropBox aţi recunoscut sistemul: mă foloseşti ca referral, şi eu câştig, şi tu câştigi. În mod normal e vorba de 250MB, ca la DropBox, dar pentru o vreme SugarSync joacă mai tare: dă 500MB gratuit pentru fiecare “prieten”. Iar lovitura suplimentară vine de la creşterea spaţiului gratuit oferit: DropBox stă tot la 2GB, pe când SugarSync dă acum 5GB!

imagine

Nu e vorba însă doar de limitele – mai generoase la SugarSync. Un lucru pe care îl regret enorm la DropBox – şi nu îl pot pricepe nicicum! – este limitarea sincronizării la un folder. Desigur, poate avea n subfoldere în el, dar rămâne limitarea la un folder. Adică trebuie să ţii tot ce vrei sincronizat într-un folder. Şi dacă eu vreau muzica de pe D, documentele personale de pe C, pozele de pe E? Cu DropBox pur şi simplu nu poţi. Eh… de fapt se poate, dar nu nativ, ci cu nişte şmecherii (poate ar trebui să scriu un articol). În schimb SugarSync îţi permite să adaugi tu ce foldere vrei. Există ceva similar cu My Dropbox, doar că SugarSync îi spune Magic Briefcase. Poţi însă să nu foloseşti deloc “servieta”, şi să “legi” directoarele pe care le vrei.

imagine

Unde nu bate SugarSync e, de exemplu, consumul de memorie RAM. La mine DropBox consumă 12MB, iar SugarSync 34MB. Apoi, admit, SugarSync arată mai complicat. La DropBox cu toţii îndrăgesc simplitatea. Dar uneori simplitatea taie din facilităţi care ţi-ar place, iar SugarSync e acum mai atrăgător. În mod cert, dacă cineva vrea să pornească acum să îşi sincronizeze fişierele, cu SugarSync e mai câştigat: 5GB. Cu DropBox – poate doar pentru o vreme – sunt doar 2GB.

Aşa, ca o paranteză repetitivă: dacă e să alegeţi gândiţi-vă bine cam cum veţi folosi. Vă trebuie o simplă sincronizare şi 2GB pare enorm de mult? Alegeţi DropBox, şi vă rog porniţi de aici ca să fie 2,25GB. Dacă vreţi să sincronizaţi fişiere din foldere diferite de pe calculator, şi dacă estimaţi că vor fi multe (de ce nu? dacă tot e gratuit!) atunci poate mai bine SugarSync, şi vă rog la fel să porniţi de aici, ca să fie 5,5GB. Ca unul ce folosesc sincronizarea (cu DropBox) de mulţi ani vă pot spune că e… extraordinar. În primul rând am acces la fişierele mai importante oriunde aş fi, cu acces la internet desigur. Apoi aspectul colaborativ (în cazul meu sharing-ul cu soţia) e nemaipomenit. Dar nu o mai lungesc, pentru că am tot povestit pe această temă.

Şi înainte să închei două lucruri. Ca să vedeţi şi alte aspecte unde SugarSync (susţine că) bate DropBox, vedeţi acest tabel comparativ. De asemenea reţineţi că pentru 50usd (vreo 150 de lei) pe an (!) puteţi avea 30GB sincronizaţi, ceea ce înseamnă linişte şi pace pentru mai multe fişiere de pe calculator. Chiar dacă harddiskul moare sau laptopul e furat, ştiţi că aveţi acolo 30GB fişiere.

PS: Iată şi interfaţa web pentru accesarea fişierelor de oriunde.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

12 comentarii

 1. Sorin spune:

  Uauu, practic o sa „folosesc” cele 3-4 adrese de mail pentru inregistrare (evident cu link-ul de refferal!!), chiar daca numai una este cea uzuala. Nu e chiar cinstit, dar daca functioneste, ma capat cu 5 giga gratuiti… 😀

 2. bbcversus spune:

  Thanks CNet, tocmai ti-am trimis 500 mega, mi-am tras si eu 500, cheers!

 3. kye spune:

  Te rog frumos raspunde-mi sincer la o intrebare: la ce iti trebuie atit de mult spatiu DE SINCRONIZARE ptr date?
  Eu tin exclusiv documente de munca si programul de contabilitate… in total citeva sute de mega.
  Le ce iti trebuie atit de mult spatiu SINCRONIZAT?
  Mie personal mi se pare total aiurea…
  E ca la telefonia mobila: azi de da orange cu 5 euro 500 minute, te muti luna viitoare la vodafone ca iti da cu 4 euro 1000 minute dupa care peste o luna te muti la cosmote ca iti da 3000 minute cu 3 euro…
  In realitate insa tu nu vorbesti mai mult de 400 minute/luna…
  Daca miine da dropbox 8 giga moca, ce faci te muti iar pe Dropbox?

 4. radu.capan spune:

  @bbcversus: Multumesc.

  @kye: La DropBox am in acest moment 6.2GB ocupati (din vreo 11GB disponibili). Pare suficient. Nu daca as fi ca un utilizator normal, cu 2GB. Daca vrei sa iti explic ce am in acei 6.2GB sunt materiale catehetice cu care lucrez cu copiii si tinerii. PPT, DOC, PDF, imagini, filmulete scurte, cateva MP3uri.
  Daca ar fi dupa mine, mi-ar place sa am vreo 10-20GB online pentru ca sa sincronizez pe langa ce tin acum in DropBox si folderul web (acolo am vreo 5GB), un folder de documentatii, poate si un mini-folder de muzica. La unele motivatia e sa am online daca imi crapa HDD-ul, la altele motivatia e sa am acces online oriunde as fi.
  Sper ca astfel m-am explicat cat de cat. Pentru mine chiar nu e un moft. E un mod de a fi responsabil cu datele mele. Backup pe HDD extern plus backup online mi se pare solutia completa.
  Si la final: nu, nu am parasit Dropbox (inca? nu stiu…) si ce astept eu e solutia Google. Spatiu am gramada, platit la Google, dar nu am solutii destepte de sincronizare gen Dropbox sau Sugarsync pe acest spatiu Google (Docs). Pana cumpara Google una dintre companii?

 5. joe spune:

  Scrie te rog si un articol de cum poti sincroniza mai multe foldere de pe partitii diferite prin Dropbox. Ar fi interesant. Multumesc.

 6. jürgen.toth spune:

  Trebuie să recunosc că nu nici eu nu am reuşit să rezist ofertei SugarSync. Totodată aştept răspunsul celor de la DropBox. La o adică totul se rezumă la mărimea spaţiului acordat şi undeva, cândva va fi dată o limită. De aceea aş dori să amintesc un serviciu care oferă mai puţin spaţiu în mod gratuit (doar 1 GB) dar promite prin interfaţă şi unele posibilităţi avansate. Este vorba de Droplr, şi acesta vine cu un executabil pentru sincronizarea datelor: http://droplr.com/hello

 7. jürgen.toth spune:

  Era să uit să amintesc faptul că Droplr, deşi în principal dedicat utilizatorilor Mac, are şi o variantă de executabil pentru Windows: http://windroplr.com/

 8. Adi spune:

  Multumesc de info. De fapt nu numai asta, dar in general pentru ce scrii pe blog. Am gasit aici o gramada de chestii faine.
  Eu mi-am pus toata datele importante pe un HDD extern pe care-l tineam in biblioteca neconectat pe post de data-vault. Ei bine, la un moment dat a crapat. Si duse au fost toate pozele, proiectele, documentele stranse in mai mult de zece ani. Cand aud de backup pe HDD extern am o reactie alergica, asa ca pentru cei care mai planuiesc asa ceva, folositi o solutie redundanta! Un NAS cu RAID 1 sau un storage dedicat cu toate informatiile importante in mirror (recomand OpenFiler).

 9. Airdawg spune:

  Ai omis un mic detaliu: „Try SugarSync FREE for 30 days!”

 10. radu.capan spune:

  Nu, nu, nu. Există un plan GRATUIT pentru 5GB, si planuri comerciale cu trial pe 30 de zile (pentru cei ce vor de la 30GB in sus). Imi pare rau ca nu citesti cu atentie. Pe prima pagina scrie clar „Get 5 GB Free!”

 11. Catalin spune:

  Foarte bun. Exista optiunea de a avea acolo si fisiere pe care nu vrei sa le sincronizezi?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *