HTMLform: construieşte formulare


Pe net există numeroase instrumente care generează codul HTML pentru formulare, ba chiar şi partea PHP pentru expediţie. HTMLform e printre cele mai complexe, cel puţin dintre câte am văzut eu până acum. Aceasta nu ar trebui să îi alunge pe începători, pentru că lor – şi nu numai – le este destinat. Oricum, dacă nici HTML nu prea ştiţi atunci situl e de ocolit. Cere nişte cunoştinţe de bază, nu doar de HTML dar şi de FTP (la urma urmei trebuie să publici formularul online).

imagine

După cum aţi citit probabil în captura de mai sus, nu e nevoie de înregistrare pentru a folosi acest serviciu (poate doar în etapa beta… nu ştiu… oricum, m-aş mira să nu devină în final un proiect comercial şi cu planuri gratuite). Compunerea unui formular constă în principiu din alegerea elementelor lui: un click pe Text Area sau pe Radio Buttons sau de fapt cu siguranţă şi pe Button pentru a face activ formularul. Aşa cum v-aţi aştepta, pentru fiecare element din formular aveţi diverse configurări: e câmp obligatoriu? cât trebuie să fie completarea minimă (ex: 50 caractere)? ce erori să dea dacă e lăsat gol? ş.a. Şi formularul în sine are setări: cui să se trimită datele? să se facă redirecţionare? ş.a.

imagine

“Distracţia” vine la final. Apăsaţi Get your form şi vi se va cere adresa de email pentru a primi arhiva cu  fişierele pentru formular. Dacă e prima oară când folosiţi HTMLform mai luaţi şi această arhivă. Teoretic veţi avea deci două arhive: despachetaţi-le în subdirectoarele resources, respectiv htmlform_………………….. (cifre şi litere) într-un folder creat de Dvs, precum formulare. Surpriză: fiecare arhivă conţine zeci de fişiere, ceea ce pe unii îi va dezamăgi/alunga. Din fericire nu ai de-a face cu ele: le publici şi gata. Ce sunt în ele? Biblioteci pentru efecte JavaScript, pentru captcha, pentru trimiterea de emailuri via PHP ş.a. Formularul efectiv se va găsi în cel de-al doilea subfolder, sub numele htmlform.html. Acesta trebuie inclus, via iframe acolo unde doriţi să apară în situl Dvs. Punct. Detalii mai exacte despre acest proces găsiţi aici.

PS: Formularele vor avea un mic „însemn”, cu marca HTMLform, dar editând fişierul HTML se poate – şi e legal – scăpa de acesta.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *