Google Street View a ajuns şi în România


Moş Nicolae Google ne dă un cadou frumos: serviciul Street View e în sfârşit disponibil şi în limba română. Anunţul oficial îl găsi aici şi începe cam aşa: Se crede că celebrul roman Dracula al lui Bram Stroker s-ar fi inspirat din prinţul valah din secolul al XV-lea, Vlad Dracul din România (cunoscut mai mult ca Vlad Ţepeş). Legenda vampirului este încă adânc înrădăcinată în cultura Transilvaniei de astăzi, şi turişti din lumea întreagă vin să exploreze istoria şi misterul a numeroase şi frumoase castele ce se găsesc aici.

imagine

Şi continuă… din fericire: Dar desigur, mai sunt locuri pe care România te îmbie să le vezi, iar acum poţi să o faci singur pentru că de astăzi imaginile în 360 de grade din Street View sunt disponibile în România pentru câteva oraşe şi drumuri.

Anunţul oficial ne invită demonstrativ să vedem Lacul Vidraru, Castelul Peleş, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului şi cafeneaua Vatra Ardealului din Braşov. De pe Tech.ROL.ro citez: momentan serviciul acoperă opt mari oraşe – Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Sibiu, Timişoara, Oradea şi Arad şi staţiunile de pe Valea Prahovei şi Litoral, acoperind în total 6.000 de kilometri. Mergeţi aici şi faceţi zoom pe România pentru a vedea cam ce date a strâns Google pentru moment.

imagine

Acum rămâne fiecare să sape loco, dar eu pentru Cluj pot spune că acoperirea e dezamăgitoare. Norc.ro e încă mai tare, acoperind mai multe locaţii şi mai bine. Dar… e un început. În final cu siguranţă Google va avea cea mai impresionantă ofertă… dar mai e până atunci. Notăm data în calendarul evenimentelor istorice (uau… de când aşteptam Google Street View la noi) şi vă las cu clipul de prezentare. Evident e în română 🙂 .

PS: Vedeţi şi live aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Ionut spune:

    Daca se da click dreapta pe imagine (cand esti in Street View) se poate bifa optiunea 3D! Sunt necesari ochelari 3D Red-Cyan. Si Norc.ro are aceasi optiune insa efectul 3D este mai bun in Google Street View.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *