Din nou despre QText


Am scris prima oară despre QText în 2006, în acest articol. După patru ani revin la acest program pentru că merită cunoscut. Între timp autorul a mai actualizat, din când în când, aplicaţia, făcând-o mai bună, dar fără să o încarce excesiv. Obiectivul a rămas acelaşi: un sistem foarte simplu de ţinut nişte notiţe. Vă sună cineva la telefon şi vă dictează ceva: unde să scrieţi? Dacă lansaţi Notepad trebuie salvat. La fel şi în MS Word. În schimb în QText (care, dacă stă în systray se activează rapid cu CTRL+SHIFT+Q, combinaţie configurabilă) notiţele se salvează automat.

imagine

Puteţi să vă organizaţi notiţele pe taburi. Dacă sunt foarte preţioase puteţi stabili şi o locaţie de backup şi atunci ele vor fi în două locuri distincte de pe calculator. Ceea ce m-a bucurat să văd la QText (ultima actualizare e chiar de astăzi, la versiunea 2.32) este că 1) are o versiune portabilă, ceea ce înseamnă că puteţi teste programul oricând; 2) taburile pot să fie text simplu sau text “bogat” (rich text), adică cu formatări. Am simţit lipsa la aceasta atunci când foloseam acest program. De ce? Vedeţi şi în captură: în modul plain text nu poţi să notezi clar ce sarcini ai terminat. Cu rich text poţi însă tăia, îngroşa, înclina, sublinia un text şi astfel exprima mai clar diverse aspecte.

Pentru alte detalii apelaţi la al treilea buton din dreapta spre stânga, adică cel de opţiuni. A! Şi dacă cumva, ca mine, veţi debifa în secţiunea Display opţiunea Show toolbar, nu disperaţi 🙂 . Ţineţi apăsat pe Alt şi se va activa meniul de unde puteţi reveni la opţiuni. Dacă vă place programul în secţiunea Behavior bifaţi Run on Windows startup şi atunci vă va fi mereu la îndemână.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *