A Christmas Carol: match three


Chiar dacă de astăzi a început şcoala, iar adulţii poate şi mai repede serviciul, să mai rămânem puţin în atmosfera sărbătorilor de iarna cu un alt joc inspirat de povestea lui Scrooge, dar de data aceasta potrivit pentru copii. A Christmas Carol (sau de pe BigFishGames) este de tip match 3, între nivelele de joc intercalându-se din când în când povestea lui Marley – cu o grafică simplă, în care pe fundalul static apar personajele, şi ele statice, şi poartă dialogul corespunzător. Jocul conţine şi povestea în întregime – bineînţeles în limba engleză, şi doar text. Ar fi fost mai interesant ca, dacă doresc, copiii să o poată urmări în întregime sub forma desenată cu dialoguri.

imagine imagine

Bineînţeles, elementele cu care trebuie să facă formaţiuni de minim 3 sunt potrivite cu perioada Crăciunului şi cu povestea: clopoţei, acadele-bastonaş, globuri, prăjituri, călimări cu cerneală, ceasuri… Modul de a face formaţiunile este deosebit faţă de cele din alte jocuri de acest gen: trebuie să unească, cu ajutorul mouse-ului, toate piesele care sunt adiacente – pe verticală, orizontală sau diagonală. Nu trebuie să formeze o linie frântă cu doar două capete, ci doar să se asigure că piesele sunt adiacente – şi să aibă grijă să nu iasă de pe traseu, căci atunci trebuie să o ia de la început. Scopul fiecărui nivel este să elimine piesele cu fundal verde. Uneori este nevoie de mai multe formaţiuni făcute peste aceeaşi piesă, pentru că este legată cu un lanţ, sau mai are un strat de altă culoare deasupra la cel verde.

imagine imagine imagine

Pe lângă apariţia acestor obstacole, provocarea creşte de la un nivel la altul şi prin formele tot mai complexe ale spaţiului de joc. Singura unealtă ajutătoare este un ciocan, care se "reîncarcă" periodic, şi cu ajutorul căruia copiii pot sparge câte o piesă aflată într-o poziţie mai dificilă. Cu 80 de nivele, jocul le poate oferi copiilor o relaxantă "prelungire" a vacanţei. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *