Convertirea CD-urilor audio cu fre:ac


Am citit, dau mai departe: fre:ac este un foarte bun convertor audio. De fapt de CD-uri audio. Şi pentru că probabil ştiţi alte soluţii, principalul avantaj cu care se laudă fre:ac este că foloseşte structura multi-procesor ce caracterizează calculatoarele noi. Avantajul este desigur mare: dacă vrei să treci colecţii întregi de CD-uri în format MP3 sau FLAC atunci te vei bucura să termini mai rapid prin folosirea cu cap a resurselor calculatorului. Şi procesul e atât de simplu încât fre:ac se recomandă cu vârf şi îndesat începătorilor. Băgaţi CD-ul audio. Aşteptaţi să fie detectat.

imagine

Programul va căuta automat informaţii despre CD într-o bază de date foarte bogată (CDDB), cu 90% şansă de identificare corectă (mai puţin dacă e un CD românesc nu foarte popular). Va pune deci numele pieselor, iar Dvs mai trebuie doar din butonul tip “play” (devine verde când puneţi mouse-ul deasupra) să alegeţi în ce format să se facă rip-uirea. Cel mai adesea MP3, dar vedeţi că sunt şi alte opţiuni. Atât. Programul face apoi transformarea CD-ului audio într-o suită de fişiere MP3 (sau ce aţi ales). Atenţie: dacă bifaţi Codare într-un singur fişier toate piesele vor fi unite… într-un singur fişier. Era evident. Nu îmi este evident şi nu am testat ce fac Creare listă (probabil liste gen m3u) şi Creare program.

imagine

Ce ar mai fi de spus? Că desigur poţi să configurezi lucrurile. Nu mă refer doar că poţi alege directorul unde să se facă exportul/convertirea, sau modul de generare al numele fişierelor, ci la setările destul de complexe pentru formatul ales. Capturile de mai jos spun multe, cred. Şi le găsiţi din meniu la Opţiuni (apropo: v-aţi prins că programul are interfaţă şi în limba română). Una peste alta e un program foarte bun. Păcat că versiunea beta nu mi-a funcţionat deloc (nu se lansa, pur şi simplu), pentru că înţeleg că vine cu lucruri noi: exportarea în format MP3 (aproape sigur şi altele) a clipurilor video de pe net. Aşteptăm versiunea stabilă şi funcţională.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Tot astăzi a apărut pe PortableApps varianta portabilă: http://portableapps.com/apps/music_video/freac_portable
    De amintit ar mai fi şi faptul că fre.ac este succesorul aplicaţiei BonkEnc.

  2. moroshan spune:

    Folosesc pentru rip audio un programel fff simpatic, FreeRIP, care are si optiune ptr. download de pe YouTube, asa, pentru cine nu sta sa ripuiasca toata ziua este fain, iti rezolvi problemele cu el si ca lumea si fuguta. 🙂


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *