WinAutomation: publică prin FTP fişierele modificate


Ieri am vorbit – de fapt am scris – despre cum cu WinAutomation poţi arhiva un director monitorizat şi trimite prin email la o anumită adresă. Desigur, unii se poate să fi obiectat în mintea lor – căci comentarii nu au apărut – de ce să trimiţi tot directorul dacă s-a modificat un singur fişier? De ce să nu trimiţi doar acel fişier? Desigur, se poate, iar prima barieră de care trebuie să trecem este întrebarea: cum ştim care fişier s-a modificat? Din fericire WinAutomation pune la dispoziţie mai multe variabile printre care %FileTriggerFilePath% ce ne dă calea completă plus numele fişierului pe care monitorizarea l-a sesizat ca nou sau modificat.

imagine

De unde ştiu numele? Meniul Tools include o opţiune Variables Manager. Acolo găsim o filă Trigger Variables şi o vedeţi ilustrată în captura de mai sus. Bun. Deci ştim calea şi numele fişierului modificat. De aici începe joaca cu WinAutomation… pentru că efectiv este o joacă de copil. Într-un prim pas copiem fişierul într-un director temporar. De ce? Prefer să îi schimb numele, adăugându-i de exemplu data şi timpul (ca ieri – dar ca să nu fie ca ieri, azi vom face totuşi ceva nou). O să spuneţi: de ce nu schimb numele acolo unde e fişierul, şi apoi să îl aduc la numele iniţial? Pentru că aş genera o nouă schimbare în folderul monitorizat şi atunci să te ţii succesiune de apelări fără sfârşit! Bun. Deci pasul 1) facem o copie a fişierului într-un anume folder de operaţii temporare. Ca rezultat vom avea în %Fisiere% lista fişierelor copiate. Da, e unul singur, dar dacă e listă trebuie să îl parcurgem şi vom folosi For Each – acesta e pasul 2.

imagine

Acum apelăm la funcţiile pe text şi generăm o secvenţă aleatoare de 20 de caractere (cu litere şi cifre), pe care o salvăm în variabila %Aleator% (pasul 3). Redenumim fişierul-copie aşa cum spuneam, adăugând secvenţa aleatoare (pasul 4). Şi acum deschidem conexiunea FTP (pasul 5). Schimbăm directorul FTP ca să ajungem unde dorim să depozităm fişierele modificate (pasul 6). În fine, încărcăm fişierul via FTP (pasul 7). Dacă cumva vi se par lucruri complicate, vă amintesc că cu WinAutomation tragi cu mouse-ul ce sarcină îţi trebuie şi apoi pui parametrii. Vedeţi mai jos detaliile pentru upload: îi indic conexiunea (am obţinut-o la pasul 5, când am deschis conexiunea), apoi numele fişierului de încărcat (îl am deja din pasul 4). Atât!

imagine

În fine, vine pasul 8 în care şterg fişierul copie – căci l-am creat doar pentru a-l încărca, acum nu mai e nevoie de el; şi pasul 9 în care încheiem bucla (o buclă ce rulează o singură dată). Nu-i aşa că a fost iarăşi surprinzător de simplu? Ce-am realizat? Repet: un folder e monitorizat şi cum se modifică acolo un fişier, cum e trimis o copie a lui (cu un string aleator inserat în nume, ceea ce permite să fie n variante după cum au fost modificări în timp) prin FTP într-un cont pe un server. Acesta e desigur un schelet. Se poate “complica” scriptul astfel încât să se respecte subdirectoarele din directorul monitorizat. Apoi un alt script care să citească contul FTP şi să descarce fişierele tocmai modificate şi avem ceva a la DropBox 😉 . Hehe. WinAutomation e cool!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. mihai spune:

    Am o arhiva DAT – de la un joc – si nu am gasit program cu care sa o deschid. M-a puteti ajuta? Multumesc.

  2. radu.capan spune:

    Fisierele DAT, de regula, nu sunt spre deschidere si editare/modificare, ci sunt fisiere interne aplicatiilor, unde isi depoziteaza DATe. Nu exista un format de arhiva DAT oficial. Concluzia: acel fisier 99% nu trebuie deschis, ci e folosit de un executabil al jocului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *