Office-ul online de la MS şi pentru români


De fapt conform anunţului oficial MS Office Web Apps a devenit disponibil în încă 150 de ţări! Mamă! E ceva. Până în martie 2011 Microsoft îşi propune ca pachetul online de Office să fie disponibil pentru toate ţările lumii. World domination? Mai e, căci alte pachete, de la Google sau Zoho, sunt poate mai populare, dar Microsoft ar putea câştiga din combinaţia online+offline. Partea bună este că şi doar cu un Windows Live ID (deci chiar şi fără MS Office 2010) puteţi folosi imediat versiunile simplificate de Word, Excel şi PowerPoint (de fapt şi OneNote). Mai jos vedeţi o captură din versiunea online pentru Word, iar când maximizezi (F11) te simţi destul de aproape de varianta offline.

imagine

Dacă vi se pare că am mai vorbit despre aşa ceva e o confuzie. Aproape. De fapt acum vreo trei săptămâni scriam că Docs.com acum ne verifică limba. Da, Docs.com de la Facebook care foloseşte… pachetul Microsoft de Office online. Deci da, acum diferenţa majoră ţine de “casa” unde folosim pachetul Office (chiar la MS acasă). Dacă cei 25GB ai SkyDrive vă trag cu ochiul, atunci suita pentru web de la Microsoft merită studiată. Atunci când vrei să foloseşti fişiere online şi offline şi vrei ca să arate pe cât posibil la fel (nu să aranjezi online o jumătate de oră şi când îl deschizi offline arată complet diferit) e evident că pariul merge pe perechea MS.

Şi închei cu o serie de capturi pentru cei care vor să vadă cam cât de limitat e MS Word-ul online (nu stau să fac capturi şi la celelalte aplicaţii).

imagine

Hai că pun totuşi şi o captură cu PowerPoint online:

imagine

PS: Vă invit să afaţi mai multe – în română! – despre Office Web Apps de aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *