Timpul ţi-e pe cale să expire!


Gata! Oficial scot Marxio Timer de la inimă, iar TimeComX devine o opţiune – chiar cu minusurile ei, vorbind comparativ – de păstrat. Sunt atât de sătul de fiţele autorului primului program că… gata. Definitiv scos din minte. Mai bine cerea 1usd şi termina bâlciul. Dar am zis că nu mai pomenesc de el. Vă propun astăzi trei programe ce se învârt în jurul timpului dar sunt mai limitate, rezumându-se plus-minus la funcţia de cronometru. LifeHacker a selectat zilele trecute câteva aplicaţii din această familie, iar apoi a tras concluziile după voturile cititorilor.

imagine

Pe primul loc Focus Booster, o aplicaţie ce se laudă că te ajută să lucrezi mai eficient. Filosofia se învârte în jurul la “calupuri” de 25 de minute de muncă, cu 5 minute de pauză, la patru “calupuri” luându-se o pauză mai lungă, de 15-20 de minute. Probabil o versiune la români ar trebui să meargă invers: 5 minute de lucru la 25 de minute pauză 😉 . Dacă nu aveţi chef să instalaţi aplicaţia, ea merge şi online aici. Este implementată şi via AIR, şi arată ca mai sus: ca un liniar negru. Daţi click pe i pentru a alege durata sesiunilor de lucru şi a pauzelor; şi mai sunt câteva configurări. Simpatic… merge… dar nu m-a convins.

Din curiozitate am mai descărcat două aplicaţii ce nu necesită instalare: SnapTimer şi Orzeszek Timer. Primul îţi cere minutele şi apoi începe să cronometreze (scrieţi zero şi daţi Enter: ce aţi obţinut?). Poţi configura diverse lucruri, precum ce să facă la expirarea timpului (avertizare vizuală, sonoră, lansare program). Al doilea program e mai minimalist: de fapt afişează o boxă editabilă, unde scrii cât timp să cronometreze. Şi apoi cronometrează. Cu un click dreapta mai găsim câteva opţiuni, dar nu multe.

OK. Dacă vreţi să fierbeţi un ou exact 3 minute sau să cronometraţi cine ştie ce, aveţi mai sus nişte variante şi utile şi simpatice. Dacă aveţi alte programe favorite pentru aşa ceva, împărtăşiţi-le prin comentarii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. unuzero spune:

  sa inteleg ca ati ratat acest timer? http://e.ggtimer.com/

 2. radu.capan spune:

  E vorba de programe. Articolul de pe Lifehacker „colecta” în top programe (excepţie primul care are şi variantă online).

 3. Cristi spune:

  Eu folosesc http://www.xnotestopwatch.com/ , si imi place ca are optiunea de transparency.

 4. Adi spune:

  Eu patesc asa. Reisntalez windows-ul. Ma gandesc ca am nevoie de un programel care sa-mi zaca sa fac pauza o data la 50 de minute. Caut pe google „Timer” sau similar si gasesc numai porcarii pe bani. Asa ca mi-l fac singur in C#, dar uit sa pun sursele undeva bine ca sa nu trebuiasca sa-l fac din nou la reinstall. 😀

 5. George spune:

  Eu am folosit Workrave si este foarte bun. Poti seta timpul de lucru, pauzele, nr. de alerte, limita zilnica. In plus iti recomanda in pauza niste exercitii utile pentru gat, ochi, brate. Este free si poate fi cautat pe google. L-am gasit ca fiind cel mai bun in comparatie cu altele similare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *