WinAutomation: publicare exactă via FTP


Să zicem că publicaţi des anumite fişiere în nişte locaţii exacte via FTP. Să tot lansezi un client FTP poate consuma prea mult timp. Noroc că WinAutomation poate face procesul optim. Vă invit să vedem pas cu pas cum. De asemenea am exportat tot procesul ca job (ca fişier WAJ), pe care îl puteţi importa şi studia, respectiv configura cu conturile FTP dorite. Am împărţit tot procesul în două părţi. Mai întâi să vedem cum putem memora o listă de conturi FTP şi cum putem să alegem unul, creând o listă a lor. V-aţi dat seama: din nou mergem didactic, ca să acoperim nişte noţiuni utile. Şi ne vom folosi de două liste. În lista LisaNumeConturi vom avea doar numele conturilor FTP.

imagine

O construim dintr-o listă ce o definim manual: ListaConturi. În această listă adăugăm element cu element, în formatul nume|adresaftp|usernameftp|parolaftp. Parcurgem apoi această listă şi, după o “spargere” a stringului după caracterul |, pe poziţia zero vom avea numele conturilor, pe care le punem în ListaNumeConturi. Nu mai rămâne decât să afişăm un dialog cu listă, folosind ListaNumeConturi. Dacă sună complicat vedeţi pas cu pas mai sus, dar mai ales folosind fişierul WAJ (îl pun la final).

imagine

Deci s-a ales contul cu un dialog ca mai sus. Acum parcurgem din nou ListaConturi pentru a ne opri la cel ales (adică la noi în variabila Selectat). Afişăm fereastra de dialog ce ne permite să alegem unu, sau mai multe fişiere. Deschidem conexiunea FTP şi parcurgem lista fişierelor selectate (poate fi doar unul singur, nu contează), şi pentru fiecare în parte facem publicarea. La final închidem conexiunea FTP, iar la finalul finalurilor dăm un mesaj că totul s-a efectuat cu succes.

imagine

Evident, scriptul de mai sus nu doar l-am scris ci l-am şi testat şi merge. Cu versiunea profesională a WinAutomation puteţi exporta scriptul ca executabil (testat de asemenea – la opţiuni avansate bifaţi Store Persisten Variable Values in Encrypted Form). Cu cât mă joc mai mult cu WinAutomation cu atât sunt mai uimit cât de uşor se pot face anumite lucruri. Evident, dau şi de limitări, dar privind partea plină a paharului programul e excepţional. Şi acum iată şi fişierul WAJ cu job-ul de mai sus.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *