Facebook Social Plugins – Butonul Like


Nu am scris de aproape un an la CNet.ro, dar asta nu înseamnă că nu sunt în zonă. M-am lovit recent de rugămintea de adăuga faimosul buton „Like” de la Facebook pe un site propulsat de WordPress, aşa că am ajuns la Facebook Social Plugins.

Facebook Social Plugins face parte din Facebook pentru dezvoltatori care permite interacţiunea între propriul site şi Facebook sub sloganul „Adaugă Facebook pe site-ul tău”. Social plugins permite vizualizarea a ceea ce prietenilor le-a plăcut, au comentat sau au împărtăşit de pe internet. Toate plugin-urile sunt extensii Facebook şi sunt dezvoltate specific astfel că datele personale nu sunt stocate pe site-urile pe care apar. Cu alte cuvinte putem interacţiona site-urile noastre cu Facebook, dar nu vom putea prelua date personale, lucru de altfel foarte bun pentru utilizatorii Facebook care nu ar dori să-şi piardă protecţia datelor personale.

De fapt Social Plugins este partea cea mai simplă din ce are de oferit Facebook pentru dezvoltatorii de site-uri web, oferind printre altele şi diverse API-uri şi protocoale care pot interacţiona perfect cu Facebook şi de altfel care ar putea face vizitatorul mai activ pe site-ul propriu, dar şi de a face cunoscut site-ul propriu prin intermediul peretelui Facebook al acestuia.

Butonul ‘Like’ sau ‘Îmi place’ în traducere este astăzi foarte cunoscut utilizatorilor de internet. Ceea ce se oferă prin Social Plugins este un buton like pe site-ul propriu care permite utilizatorului să spună şi prietenilor Facebook conţinutul ce i-a plăcut pe site-ul nostru. Când utilizatorul apasă acest buton pe site – sigur trebuie să fie autentificat ca utilizator Facebook – apare imediat pe zidul propriu un mesaj prin care se arată că i-a plăcut site-ul pe care l-a văzut.

Pentru a introduce un astfel de buton, mergeţi la Like Button şi completaţi formularul de la Step 1 şi veţi primi un cod iframe de genul:

<iframe src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http%3A%2F%2Fwww.cnet.ro&amp;layout=standard&amp;show_faces=true&amp;width=170&amp;action=like&amp;colorscheme=light&amp;height=80" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:170px; height:80px;" allowTransparency="true"></iframe>

sau XFBML

<script src="http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"></script><fb:like href="http://www.cnet.ro" show_faces="true" width="170"></fb:like>

Trebuie doar să introduceţi respectivul cod – nu cel de mai sus, ci unul ca mai sus – în site-ul dumneavoatră şi deja utilizatorii Facebook vor putea apăsa „Like”.

Dacă aveţi o pagină Facebook pentru respectivul site, companie, serviciu, etc. puteţi în locul adresei site-ului dvs, în cazul exemplului nostru www.cnet.ro, să introduceţi adresa paginii de Facebook şi astfel utilizatorul va deveni „prieten” cu pagina respectivă. Atenţie! Nu funcţionează cu profile umane, doar cu pagini.

Pentru utilizatorii mai experimentaţi există şi Open Graph Tags care permite adăugarea unor etichete site-ului în partea meta prin care Facebook va recunoaşte mai uşor site-ul, inclusiv legătura dintre site şi pagina de Facebook a site-ului, companiei, produsului.

În următorul articol vom arăta cum modificăm comentariile clasice WordPress în comentarii Facebook prin intermediul Facebook Social Plugins.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Ai scris dupa un an dar fix inainte ca Facebook sa faca o schimbare, majroa spun eu, in functionalitatea butonului LIKE 😛

 2. Rainman spune:

  O intrebare…sper sa nu para stupida. Cum fac ca butonul Like sa devina Imi place, sa fie in romana? Am schimbat en_US cu ro dar nimic.

 3. Alex spune:

  Salut. Vreau sa va intreb cum pot sa vad cine a dat like la site daca nu imi este prieten?
  Am 8 like din care 5 imi sunt prieteni si restul nu. Cum pot sa vad restul 3?
  Multumesc anticipat.

 4. Alex spune:

  Salut. Vreau sa va intreb cum pot sa vad cine a dat like la site daca nu imi este prieten?
  Am 8 like din care 5 imi sunt prieteni si restul nu. Cum pot sa vad restul 3?
  Multumesc anticipat.

 5. radu.capan spune:

  Eu unul nu ştiu să fie posibil aşa ceva.

 6. mihai.floran spune:

  De regulă dacă există pagină creată şi apeşi pe cuvântul X likes care are link, atunci apar toţi cei care au dat like. Desigur, administratorul paginii poate. Dacă e doar plugin pe site şi nu există un administrator în cealaltă parte nu cred să se poată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *