WinAutomation: clickuri care văd


Continuăm seria de articole despre minunatul WinAutomation. Aşa după cum spuneam în prima prezentare este un program deloc ieftin, dar care pentru profesionişti îşi poate “scoate” preţul rapid. În exemplele de până acum am făcut cunoştinţă cu facilităţi precum arhivarea unor fişiere, trimiterea prin email sau publicarea prin FTP, monitorizarea modificărilor într-un folder, parcurgere şi fişiere… Astăzi vă propun să vedem o altă facilitate “beton” oferită de WinAutomation: clickuri care văd. Adică??? Clickuri care merg la ţintă… iar ţinta, vizuală, i-o indicăm noi.

imagine

De ce am avea nevoie de aşa ceva? Să spunem că vrem să automatizăm un proces (asta-i bună! doar aceasta e specializarea programului, deci normal că aşa ceva vrem). Dacă dorim să se execute un click undeva putem să dăm coordonatele exacte… dar dacă ele se schimbă? Poate vrem să automatizăm un proces pe web, unde nişte linkuri îşi pot schimba poziţia, sau instalarea unui program, care în versiuni succesive îşi mai modifică puţin elementele în fereastră. WinAutomation are soluţia pentru că oferă facilitatea numită Move Mouse to Image.

Să vedem mai concret: în captura de mai sus vedeţi începutul unui script care face ceva banal – tipăreşte ceva în Notepad. Dar înainte să tipărească doreşte să seteze orientarea paginii pe Landscape. Pentru aceasta da, avem acceleratorul Alt+A care ar fi mai sigur şi mai rapid, dar vă rog ignoraţi această posibilitate. Să zicem că e vorba să dăm click într-o zonă fără scurtături din taste: ce facem? Apelăm la Move Mouse to Image şi observaţi că avem două butoane: Capture Image şi Capture with Delay. De la caz la caz va fi bună prima sau a doua opţiune. WinAutomation face captura la zona pe care o selectăm noi (senzaţia mea este că cel mai bine e să selectăm exact regiunea dorită, cu cât mai mică cu atât mai bine, dar desigur să nu apară confuzii, dacă zona se repetă). Recomandabil este să puneţi Foreground Window only, altfel caută pe tot ecranul, ceea ce nu e cazul (decât în cazuri speciale). Mai puteţi indica unde în zona recunoscută să se plaseze mouse-ul (implicit central). Pentru reglări fine folosiţi Offset X şi Offset Y.

imagine

Şi dacă tot sunteţi acolo, vedeţi tabul următor, Advanced, de unde puteţi opta dacă aplicaţia să aştepte până găseşte imaginea (cel mai adesea e recomandabil aşa ceva), respectiv acţiunea: Send a Left Click after moving mouse. Şi gata! Iar la final fişierul WAJ cu job-ul folosit pentru test (am ales Notepad pentru că e instalat pe orice calculator cu Windows).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *