Balabolka trăncăneşte în diverse limbi


Balabolka este un program de tipul Text-To-Speech (TTS) care poate folosi toate vocile de sinteză instalate pe computerul dumneavoastră. Programul poate citi conţinutul clipboardului şi textul din fişiere CHM, DOC, EPUB, FB2, HTML, ODT, PDF şi RTF. Textul afişat pe ecran poate fi salvat ca un fişier WAV, MP3, MP4, OGG sau WMA şi ascultat ulterior. În Balabolka se pot personaliza fontul de afişare a textului şi culoarea de fundal. Pentru o utilizare mai uşoara se poate controla citirea din system tray sau prin taste rapide globale. Am citat prezentarea oficială a acestui program despre care am aflat astăzi via gHacks.

imagine

Programul – admit sincer – e destul de inutil pentru noi: deşi are interfaţa în limba română, nu există “voce” în română. Dar urmând primul link de mai sus puteţi descărca “voci” gratuite pentru franceză, germană, italiană, olandeză, portugheză, rusă şi spaniolă. Of… de ar fi fost şi în română… Corecţie: de ar fi fost “voce” în română gratuită. Pentru că – acum mi-am amintit – o avem pe Carmen de la Ivone, care probabil costă pe la 30euro (spun “probabil” pentru că oferta exact pe română nu e acum disponibilă). Într-o astfel de combinaţie Balabolka (înseamnă “trăncănitor” în rusă) ar putea fi un ajutor extraordinar pentru persoane cu deficienţe de vedere… dar nu numai.

După cum se observă  mai jos 1) programul suportă teme/interfeţe; şi după cum citeaţi la început 2) scurtături globale din taste. Adică poţi într-un program oarecare şi marcând textul, sau punându-l în clipboard, îl poţi asculta imediat. “Lecturile” se pot şi salva. Are versiune portabilă aşa că dacă vă interesează doar de test sau de distracţie îl puteţi vedea imediat în acţiune.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. mihai.floran spune:

    foarte faină ideea programului.
    păcat că la mine nu l-am făcut să meargă nicicum. la lansare returnează „OLE error 8004503A”


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *