Cave Quest – o îmbinare de mai multe stiluri de match 3


Sunteţi amatori ai unui anumit stil de match 3? Ei bine, există un joc care poate satisface cam toate gusturile, deoarece include de-a lungul jocului cam toate stilurile cunoscute. În Cave Quest, o ajutăm pe o tânără, împreună cu soţul ei (probabil), în misiunea ei de a-şi salva familia, răpită se pare de nişte spirite rele. Acţiunea se desfăşoară într-un context înzăpezit, la munte, şi trebuie să stăm de vorbă cu diferite personaje, să explorăm vârfuri de munte şi peşteri. Trebuie să rezolvăm diferite provocări, cum ar fi să adunăm un anumit număr de obiecte de acelaşi tip, din diverse scene ale jocului, iar uneori provocările se prezintă sub forma unor nivele de match 3.

imagine imagine

Trebuie să "curăţăm" drumul în calea celor două personaje – ca în Jewels of Cleopatra, de exemplu -; alteori avem de descoperit artifacte în lăzi îngropate, sau de distrus blocuri de gheaţă – atunci când acestea ajung în partea de jos a ecranului; avem de îndepărtat ceaţa de pe anumite piese, făcând formaţiuni în apropierea lor, sau de spart gheaţa de pe ele, făcând formaţiuni pe ele; avem chiar şi de luptat cu creaturi ale gheţii, făcând alternativ formaţiuni de minim 3 – ca în Puzzle Hero, de exemplu. Monedele "colectate" se adună în "puşculiţa" noastră, şi vom putea mai apoi cumpăra diferite unelte utile, precum dinamite sau topoare de spart gheaţa. Alcătuirea de formaţiuni cu anumite simboluri ne aduce de asemenea abilităţi speciale.

imagine imagine imagine

Atât instrumentele speciale cât şi hint-ul sunt reîncărcabile. Acţiunea nu se va desfăşura liniar, pe un anumit "traseu" pe hartă de la un punct la altul, ci avem aici marcate cu cercuri locurile descoperite până în prezent, săgeata indicându-ne unde ar trebui să mergem. Când nu jucăm vreun nivel match 3, avem mereu obiectivele afişate în partea din stânga jos a ecranului, şi lângă ele înşirate obiectele din inventar. Varietatea de moduri de joc şi dificultatea nu prea mare a acestuia fac ca el să poată fi foarte bine jucat şi de copii. În funcţie de vârsta lor şi provocarea pe care o doresc vor putea alege între modurile de joc relaxat sau contra-cronometru. Dar aceasta nu înseamnă că adulţii nu pot aborda şi ei jocul, pentru o relaxare atractivă, cu multe variaţii, chiar dacă nu foarte provocatoare. Succes!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *