WebBroswerPassView


NirSoft trebuie să fie un nume cunoscut multora: oferă zeci de mici programe, portabile, ce îndeplinesc diverse sarcini. Recent, la începutul acestei luni, a fost adăugat un nou program: WebBrowserPassView. Numele spune totul, nu? Dacă nu, cuplat cu captura de mai jos cel puţin. Spre surprinderea mea, deşi programul include şi Chrome şi Internet Explorer, parolele memorate în aceste navigatoare nu le-a detectat. Poate problemă de versiuni? Captura de pe situl programului arată toate cele patru navigatoare.

imagine

Programul chiar nu necesită explicaţii: lansaţi şi aflaţi adresele web cu datele de logare. Partea tristă este că, folosind acest program, cineva care are acces la calculatorul Dvs pentru 2 minute, cu o memorie USB, le poate afla şi salva. Partea bună este că dacă vreţi să accesaţi un anume sit cu un alt navigator şi nu mai ştiţi parola, o puteţi afla rapid (cu CTRL+P în linia cu pricina se memorează în clipboard parola). Programul poate fi lansat şi cu diverşi parametrii, pentru a salva – de exemplu – toate datele în fişier text sau HTML sau XML, ori chiar pentru import în excelentul KeePass.

Înainte să închei aş aminti un articol din 2007 dar foarte valabil: Mare atenţie la parolele memorate în calculator.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Cosmin Sandu spune:

  Pentru Chrome poti folosi cu success chromepass de la acceasi firma (NirSoft)

  http://www.nirsoft.net/utils/chromepass.html

 2. Dan Medesan spune:

  Eu personal recomand KeePass, salveaza parolele intr-un fisier criptat, si programul se deschide cu o parola principala, stie si sa genereze cateva tipuri de parole random, si poti sa il cari cu tine pe stick fara ca altii sa iti fure parolele. Merita incercat.

 3. radu.capan spune:

  Corect. KeePass e recomandat chiar mai sus (i-a fost dedicat un articol; ba doua, ca unul a fost si pt Linux). Dar nu are legatura cu subiectul: vizualizarea parolelor memorate in navigator – cred ca majoritatea utilizatorilor, chiar si utilizatorilor KeePass, memoreaza parole in navigatoare.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *