Quick Cliq: uh… extraordinar


Despre Quick Cliq am scris acum câteva luni unu, două chiar trei articole. Am spus atunci că e extraordinar, că ştie să facă multe lucruri, dar eu în principiu m-am limitat la lansator de aplicaţii. E frumos că poţi dezactiva funcţionalităţile de care nu ai nevoie (în timp poate mă voi obişnui cu ele şi le voi folosi). Ei bine, de acum câteva luni până astăzi programul a evoluat mult. Am corespondat cu autorii, am fost tester pentru versiuni beta, şi după câteva versiuni sunt rezolvate trei lucruri esenţiale pentru mine.

imagine

În primul rând afişarea “stâlcită” a iconiţelor a fost rezolvată, după cum se vede în captura de mai sus. Să mai spun că la definirea meniurilor se poate în sfârşit rearanja cu mouse-ul, trage din Explorer aplicaţii şi altele. În al doilea rând, au adăugat scurtături din taste pentru elementele din meniu: vă spuneam că eu sunt obişnuit să lansez IrfanView cu Win+I, KMPlayer cu Win+K ş.a.m.d. Acum nu mai îmi trebuie un alt program: face Quick Cliq aceasta. Şi a treia chestiune teribilă este rezolvarea schimbării rapide de foldere. Vă amintiţi de Chameleon Folder? Nu mai am nevoie de el. Pun un folder, îl termin cu ^ şi gata: apelarea din meniu va duce la schimbarea căii fie că sunt într-o fereastră Open/Save, fie că sunt în Explorer. Iniţial au încercat cu o altă metodă, mai complicată: le-am indicat Chameleon Folder şi au replicat sistemul.

imagine

Evident sunt mega-extaziat. Quick Cliq e acum un demn succesor al lui PS Hot Launch, abandonat de mulţi ani. A devenit mai bun şi ca Folder Menu, abandonat de vreun an, şi care mergea cu probleme (ex: îşi suspenda activitatea aleator, mergând doar după relansare). Acum Quick Cliq face pentru mine tot ce vreau pentru ca să lansez rapid aplicaţiile favorite şi să mă plimb între diversele locaţii de pe harddisk. Din captura de mai sus observaţi că poate de-a dreptul lansa mai multe dintr-un şut. Am Win+Q pentru meniul de lansare şi folosesc Win+W pentru căile rapide. Vă pun captură cu Win+W în acţiune:

imagine

Şi pentru că din capturi nu se înţelege aşa bine ca din folosire, iată şi un minut de screencast cu programul în acţiune. Vedeţi cât de uşor lansez aplicaţii şi schimb directoare. Nu uitaţi să comutaţi pe fullscreen.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

10 comentarii

 1. aLiN spune:

  Foarte bun. Am renuntat la FolderGuide dupa acest articol pentru a utiliza Quick Cliq. Multumesc Radu.

 2. Pavel spune:

  Hi, Radu
  Thank for another review on Quick Cliq!
  We will add this thanks into about screen in next version 😉

 3. Hey Radu!

  Thanks again for helping us test and for giving us great reviews.
  I am currently working on video tutorials for all the new functionalities of Quick Cliq as well as some of the original ones, so be on the lookout for that.

 4. Xantes spune:

  Chiar n-am inteles – chiar si dupa urmarirea, de nenumarate ori a screencast-ului – ce anume si cum trebuie sa faci pentru a schimba calea atunci cand vrei sa salvezi ceva?! Poti pune, te rog inca un screencast cu pasii care-i faci pentru a set-a aplicatia pentru a putea schimba calea de salvat?

  Multumesc anticipat.

 5. Xantes spune:

  I figured it out eventually!

 6. Xantes spune:

  Imi poti spune, te rog, care ar fi calea pentru functia „Jump @ Folder” pentru a ajunge in „My Computer” pentru a putea, astfel alege drive-ul (C, D, E, etc.) in care vrei sa intri?

 7. radu.capan spune:

  Imi pare rau, ceva imi scapa si nu inteleg intrebarea. Deci in meniul Quick Cliq sa fie o intrare care sa deschida MS Explorer cu My Computer? La mine face asa implicit (inclusiv din Win+E). Probabil alta era intrebarea.

 8. Cosmin spune:

  Am pus shortcutul programului portabil in folderul Startup dar dispare de acolo la restart. Ar trebui sa copiez executabilul cu totul in startup? (Win 7 X64, pus program in Program files X86).

 9. radu.capan spune:

  Eu l-am pus unde imi tin si alte programe (nu in Program files) si am bifat in optiuni Run on Windows startup.

 10. Cosmin spune:

  Multumesc. Am gasit acum optiunea in setari.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *