Găzduire nelimitată pe trei ani pentru un dolar


Când o ofertă e prea bună eu sunt pe principiul: fugi! Aşa cum cred că am mai spus-o de mai multe ori, prea mulţi de “unlimited” nu miros niciodată bine. Am să amintesc experienţa neplăcută cu WPWebHost: 50Gb spaţiu pentru situri, 500GB lăţime de bandă. Cât China!!! Dar condiţie: să nu ai peste o mie de vizitatori la situri pe zi. Cum??? Păi cine ocupă 50GB pentru sub o mie de vizitatori pe zi? Acum că v-am alungat şi probabil au rămas 1% cititori, iată o veste interesantă: Hostable.com are o promoţie interesantă: trei ani gratuit!

imagine

Păi în titlu am spus trei ani un dolar. Da: trei ani cost zero, dar te pun să plăteşti 0,99usd ca să te verifice că eşti o persoană reală şi să aibă un capăt de aţă (pentru PayPal sau transfer bancar) de unde să te taxeze peste 3 ani – dacă până atunci nu ţi-ai sfârşit contul. De dragul testului mi-am deschis un cont (aşa că acest articol valorează 1 dolar!!!). Chiar nu mă văd folosindu-l… deşi mi-aş dori să am o surpriză mega-plăcută. Poate pentru unele teste… Nu ştiu. Dar probabil vă întrebaţi: recomand sau nu recomand Hostable?

Nu am aflat de mult timp despre sit, am contul de câteva ore… aşa că nu mă pot pronunţa. Ca principiu general aş zice totuşi că astfel de hosting, cu suita de “unlimited” la spaţiu, conturi de email, domenii şi baze de date s-ar putea potrivi ca o mănuşă celor cu situri mici. Niciodată siturile shared nu vor putea face faţă la situri cu trafic mare sau foarte mare (ştiu că vorbesc vag – ce înseamnă “mare”?). Dacă aveţi situri serioase atunci căutaţi oferte de la care să puteţi avea pretenţii. Dacă ceva nu vă place vă imaginaţi că veţi scrie un ticket: “Domnule! V-am dat 99 de cenţi şi aşa mă serviţi?” 🙂

Dacă vreţi mai multe detalii mergeţi aici. Dacă doriţi să comandaţi, s-ar putea să aveţi probleme cu indicarea numărului de telefon: merge doar fără prefixul de ţară (aşa e inutil – şi totuşi aşa am fost sfătuit la un chat cu operatorii Hostable). După comandă şi plată veţi avea acces la un cPanel pentru administrarea siturilor Dvs. Nu e foarte relevant, dar de joacă am instalat rapid un mic sit WordPress aici. S-ar putea să dispară, s-ar putea să îl folosesc pentru teste. Habar nu am. Dar o vreme va fi acolo dacă vreţi să vedeţi cât de rapid se mişcă un sit pe Hostable.com.

imagine

Dacă mai am ceva experienţe interesante am să le comunic. Pentru moment 1usd dus nu mi se pare mult. Următoarea plată ar fi însă de 250usd pe alţi trei ani (deci 84usd pe an – acceptabil, dacă serviciul e într-adevăr bun). Atenţie mare: nicăieri unde se dă spaţiu nelimitat nu se oferă şi backup gratuit (nu de alta, dar ar fi două infinituri 😉 şi s-ar nega între ele). Şi la Hostable partea de backup e serviciu suplimentar: 13usd pe an. La Essential Upgrades găsiţi lista upgrade-urilor recomandate, care evident vă saltă peste acel 0/1 dolar iniţial.

imagine

PS: Fie vorba între noi, eu – fără să fiu plătit – vă invit cu căldură tot spre WebFactor. Încă firma menţine oferta cu 50% reducere la plata pe minim 6 luni. Sunt extraordinari şi tot sper să pot reveni cu CNet.ro la ei. 😉


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

9 comentarii

 1. ValsiS spune:

  Hostable IS PROVIDED ON AN „AS IS” AND „AS AVAILABLE” BASIS. Hostable EXPRESSLY DISCLAIMS ALL WARRANTIES OF ANY KIND.

  Oricum la pretul ala 😉 , cum ai zis si tu 🙂 nu prea ai cum sa le reprosezi ceva.

 2. radu.capan spune:

  Expresiile citate de tine apar in termenii si la GoDaddy si la HostGator si la alte nenumarate situri de hosting cunoscute. O cautare pe net si te vei convinge. Sunt expresii standard.

  Nu schimba faptul ca pretentiile trebuie sa fie directe cu pretul.

 3. Andrei spune:

  Intrebare: Exista vreo conditie ascunsa gen dupa 3 ani esti obligat sa mai iei alti 3 sau ceva de genul acesta?
  Oferta e foarte buna dar sa nu fie cu costuri ascunse.

 4. radu.capan spune:

  Taxarea dupa 3 ani si doar dupa 3 ani e automata. Deci cine se razgandeste trebuie sa isi inchida contul in penultima zi 🙂 . Mi-au spus ca vor da optiunea in curand sa nu fie taxare automata dupa 3 ani. Alte costuri ascunse nu sunt (decat, cum am evidentiat, daca vrei backup e suma separata).

  Pana acum pot spune ca asistenta tehnica e destul de prompta dar destul de habarnista tehnic vorbind. Deci… dupa pret.

 5. Vlad spune:

  Hmm, asistenta tehnica habarnista e putin spus, de 10 minute imi raspund doar cu „ok one moment”. Plus ca am 8 ore de cand astept activarea contului…

 6. radu.capan spune:

  Poate pentru ca e duminica? La mine activarea a fost instantanee (adica am platit, am primit confirmarea de plata si contul era deja functional). Despre priceperea celor de la tehnic… raman la opinia ca e jale mare.

 7. vlad spune:

  Multamim frumos pentru info. Pentru moment pentru ce site am eu e perfect acest hostig. Dupa 3 ani voi vedea eu ce o mai fi si cine stie ce promotii mai apar pana atunci. Mersi.

 8. Andrei spune:

  A mai testat cineva acest serviciu?

  Tocmai mi-a fost activat si sunt curios cum merge.

 9. geo spune:

  Probabil s-a terminat oferta !
  Sau nu o nimeresc eu ?
  – nici de 1 USD
  – nici free
  (link de la cnet,ro -> FREE Hosting for 3 Years!
  => Signup -> pagina Home)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *