Panorama din Firefox 4


În această clipă am în Chrome 32 de taburi deschise. Evident, periodic mai fac curăţenie, fie că le închid pentru că nu mai am nevoie de ele, fie că pun semne de carte pentru a le regăsi mai târziu, când voi avea timp. Dar de regulă la mine a pune semn de carte aproape echivalează cu a nu mai reveni niciodată la acea pagină… şi de aceea ca să mă forţez să “rezolv” tabul lăsându-l deschis. Cât de bine fac sau nu, mă judec şi singur 😉 dar ce vreau acum să propun spre atenţie este Panorama de taburi pe care o aduce Firefox 4.

imagine

Din al patrulea beta a apărut, iar asta era vara trecută, aşa că subiectul e clar “fumat” pentru mulţi. Pentru ceilalţi să vedem despre ce este vorba. Dacă aveţi Firefox 4 instalat atunci apăsaţi Ctrl+Shift+E pentru a vedea ceva ca mai sus: pe un fundal înceţoşat (blur) veţi regăsi taburile Dvs grupate pe un dreptunghi albastru-deschis. Trăgând cu mouse-ul oriunde în spaţiul liber puteţi crea noi astfel de dreptunghiuri, spaţii de depozitare pentru taburi. Trageţi cu mouse-ul un tab dintr-un grup în altul: aşa-i că nu e greu? Şi cum aceste grupuri pot fi scalate, poţi să ai un grup maaare pentru taburile importante şi un grup mic-micuţ pentru cele mai puţin revelante. Poţi da nume grupurilor, poţi căuta… Dar cel mai important este că atunci când deschizi un grup, doar acel grup apare în taburi în Firefox! Da, celelalte sunt ascunse, şi doar din Panoramă poţi ajunge la ele. Cu adevărat organizarea este frumoasă şi bine gândită. Vă pun un clip de prezentare, dar merită să mergeţi şi mai jos, la următorul clip.

E interesant de văzut şi proiectul original, pe când se numea Tab Candy. Ceea ce apare la final la capitolul “speranţe”, sau “de făcut pe viitor” s-a materializat prea puţin, dar sper – măcar unele facilităţi – să nu fi fost abandonate pe vecie.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,60 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. gabriel spune:

  Si cu toate astea e mult inferior lui Crome

 2. Stefanescu spune:

  Eu am testat Firefox beta 9, beta 12. Ambele versiuni beta erau chiar sub medie, bugurile fiind la ordinea zilei. De asemenea si designul lasa de dorit. Credeam ca versiunea oficiala o sa fie un esec… sincer. Dar ma inselai cu desavarsire! Nu am gasit nici un bug pana acum… iar designul la ferestrele pop-up e mult mai bun. La vs beta 9, de ex. casuta pentru salvati parola acum sau niciodata arata groaznic.

 3. Svall spune:

  http://www.mychromeaddons.com/chrome-addon-tabjump-a-intelligent-tab-manager/
  Poate nu atat de semnificativ ca in Firefox, dar uite ce am gasit pt Chrome.

 4. Silviu spune:

  Cum pot fi salvate grupurile ca sa fie active si la repornirea lui Firefox?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *