Amazon Cloud Drive: 5GB gratis pentru fişierele tale


Amazon se ocupă de mult timp cu hosting de fişiere prin Amazon S3, pe care l-am folosit şi eu cândva. Totul disponibil pe mai multe servere din lume, ceea ce înseamnă acces rapid şi pentru cei din Europa şi pentru cel din America de Nord (ş.a.m.d.). Ei bine, iată că acum Amazon oferă şi un sistem mai clasic şi pentru utilizatorul de rând pentru depozitarea de fişiere online, numit Amazon Cloud Drive. Nu se pot confunda. Amazon S3 permite linkuri directe deci e bun pentru imagini sau alte fişiere folosite în pagini web, pe când Amazon Cloud Drive este pentru a-ţi ţine de exemplu fişiere Office, muzică ş.a., în sistem privat.

imagine

5GB e binişor. Să ne gândim că Google se încăpăţânează încă să dea 1GB pentru Google Docs şi 1GB pentru Picasa. În schimb Microsoft dă 25GB via SkyDrive. Dar dacă la Google poţi cumpăra spaţiu suplimentar, la Microsoft nu poţi. Bun: Amazon dă ceva între. Cei 5GB ar putea fi tentanţi şi suficienţi pentru mulţi utilizatori cu pretenţii medii. Dacă vrei să ai 20GB atunci te costă 20usd pe an (pe când la Google face 5usd); pentru 50GB scoţi 50usd (la Google ai 80GB la 20usd); şi aşa mai departe: 100GB cu 100usd, 500GB cu 500usd, sau 1000GB cu 1000usd (doar 256usd la Google).

Nu există client (program) pentru încărcarea fişierelor, deci trebuie să o facem din navigator. Nici instrument de sincronizare a la Dropbox nu există. Ce va fi în viitor însă nu putem şti. Ce m-a deranjat este că în timp ce cei din SUA pot asculta muzica încărcată în cont, pentru restul lumii e interzis. Cu siguranţă în timp lucrurile se vor schimba… dar oare cât va lua?

imagine

În rest chiar nu am multe de spus pentru că serviciul se reduce la “5GB gratuit pentru fişiere încărcate din navigator”, fără prea multe facilităţi. Mi-a plăcut mult că poţi să te plimbi prin cont în timp ce se face încărcarea fişierelor alese. Are şi un instrument de căutare, deci dacă ai multe poţi regăsi fişierul dorit rapid. În termenii de utilizare Amazon îşi rezervă dreptul de a vizualiza fişierele tale şi a lua măsuri dacă sunt fişiere puse ilegal: drept urmare… atenţie ce puneţi acolo. Colecţia Dvs de muzică s-ar putea să nu fie în mâini sigure acolo. Dacă însă folosiţi contul pentru lucruri care 100% vă aparţin (fotografii personale, documente personale ş.a.), Amazon e de încredere. A, să nu uit! Limita per fişier e de… 2GB!

imagine

PS: Da, am şters fişierele publicate de test. (Ele se mută într-un coş, ce trebuie golit dacă doriţi să fie o ştergere adevărată.)


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. Svall spune:

  Si cum, nu iti ia nimic, nimic?
  Amazon, dupa o luna de la inscriere, cand mi-au activat contul pe S3, mi-au luat in jur de 50 de centi.
  Avand o istorie proasta cu Google, unde fiecare miscare mi-o contorizau pe cardul de credit, in 10 minute am si inchis contul.
  Il voi testa.

 2. radu.capan spune:

  Să separăm problemele.
  Amazon S3: orice activitate (încărcare, descărcare, ba chiar şi generarea listei fişierelor) se contorizează, chiar dacă la preţ mic. Orice.
  Amazon Cloud Drive: 5GB absolut gratuiţi, orice faci (mă rog, legal). Pot fi 20GB gratuiţi dar doar pentru cei din SUA, dacă iau un album chiar şi de sub 1usd.
  Google Storage: Eu nu am fost taxat şi am ceva megi puşi acolo, plus un mic, mic trafic. Acolo chiar nu am explicaţie cum de te-au taxat (decât că probabil ai prins contul într-o altă perioadă decât cea de promoţie cum am prins eu).


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *