Google: +1 şi Blogger


Vehiculat pe mai toate blogurile ca replica Google la “Îmi place” de la Facebook, butonul +1 caută să facă mai social Google. Mai întâi căutările pe Google, dar e doar începutul. Pentru moment chiar nu mă simt entuziasmat şi va depinde foarte mult de “adopţia” acestui buton (atât în utilizare, de către internauţi, cât şi în afişare – când se va putea – de către webmasteri), dar să îi dăm timp să înceapă măcar. Şi va trebui răbdare, pentru că acum merge doar pe căutarea în engleză, forţând căutarea experimentală.

imagine

Mai jos vedeţi clipul oficial de prezentare. Ţinând cont că atâţia cer ca Facebook să completeze “I like” cu “Dislike”, mă întreb dacă Google nu ar trebui să o ia înainte cu +1 completat de -1 🙂 . În fine. Prea puţin cred în +1 ca să mai spun ceva. Aveţi aici şi anunţul cu alte detalii.

De la noutatea de ieri trec la cea de astăzi. Google se ţine serios de îmbogăţirea serviciului de blogging şi astăzi au anunţat disponibilitatea în curând a cinci template-uri dinamice pentru Blogger. Acestea, folosind noi tehnologii precum AJAX, HTML5 şi CSS3, vor veni cu nişte facilităţi trăznet: derulare infinită (adică articolele mai vechi vor apare pentru că ai ajuns la finalul paginii, fără să mai ceară vreun click sau reîncărcarea paginii); tot felul de layout-uri năucitoare; imaginile se vor încărca atunci când eşti pe cale să le vezi, nu toate în avans; şi interactivitate în moduri neaşteptate. Mult mai bine explică următorul clip, excelent după mine.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *