Sharing iute: 30 de minute sau îţi faci cont


În română crate poate fi tradus prin ladă. Iar LetsCrate.com ne propune să ne ţinem fişierele în lăzi. Fără nici un cont poţi încărca un set de fişiere iar ele vor fi ţinute online… 30 de minute. Puţin, nu? Dar dacă tocmai vorbeşti cu cineva via GTalk, Skype sau Yahoo! Messenger, nu ai nevoie de mai mult. Încarci nişte fişiere, furnizezi linkul, iar destinatarul descarcă imediat. Totul anonim. Dacă îţi deschizi un cont ai nişte avantaje: până la şase “lăzi” de maxim 200MB, cu limită pe fişier de 50MB, păstrarea fiind pe termen nedefinit. Contra cost poţi avea oricâte cutiuţe de maxim 10GB – trebuie să scoţi 9usd pe lună.

imagine

Similar pare să se comporte Pileus, care la fel ţine fişierele doar 30 de minute dacă nu foloseşti un cont. Cu un cont e pe termen nedefinit. Nu am găsit însă informaţii despre cât de mare e o cutie, ce limitări sunt la dimensiunea fişierelor, şi despre alte lucruri ce m-ar fi interesat (şi mă aşteptam să fie uşor de găsit). Oricum, mi s-a părut că merită pomenit, cel puţin împreună cu LetsCrate. Ambele situri permit în navigatoare moderne să tragi fişierele cu mouse-ul (e mai lejer să faci aşa sharing).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. kye spune:

  Chiar nu vad rostul… Are numai dezavantaje comparativ cu, spre exemplu, Transfer.ro.
  Acolo urci si ai 30 zile orice in limita a 1giga/fisier…
  Cu ce e mai avantajos asta cu cutiile lui???

 2. radu.capan spune:

  Sunt gusturi si gusturi. Daca unii prefera Transfer.ro (conform primei pagini cazarea e pe 10 zile, nu 30), fara a fi interesati de alte variante, e OK.

 3. moroshan spune:

  Transfer.ro valid pentru transfer max. 1 GB, varianta free, 10 zile stocare… Folosesc aproape zilnic aplicatia. 🙂

 4. jürgen.toth spune:

  Pentru stocare nu o pot recomanda dar pentru transfer rapid şi sigur de date pâna la 15 MB este utilă aplicaţia Sendoid: http://sendoid.com/
  Am spus „sigur” căci se laudă că nu depozitează datele pe servere străine ci transferul se face instantaneu de pe un calculator pe altul.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *