Cinci instrumente de verificare a parolelor


Chiar dacă de-a lungul timpului am mai prezentat unele instrumente, e bine să reluăm subiectul din când în când. Iar acum ridică mingea la fileu articolul de astăzi de pe Mashable: Put Your Passwords Through The Crack Test With These Five Password Strength Tools. Gata de verificat? Să începem cu un sit uşor de ţinut minte chiar dacă adresa e incredibil de lungă: HowSecureIsMyPassword.net. Mai jos am notat o parolă de-a mea (nu spun de unde 😉 ) şi mă simt destul de confortabil: cică unui PC i-ar lua un an să o spargă.

imagine

Tot uşor de memorat şi cu o adresă mai scurtă e PasswordMeter.com. Aceeaşi parolă primeşte scorul de 81% şi calificativul Very Strong. Sub apreciere sunt indicatoare exacte pentru a face parola mai puternică (ex: folosirea unor caractere speciale gen $ sau & sau #). Celelalte le amintesc doar: TestYourPassword.com, Strength Test şi instrumentul Microsoft. Verificaţi-vă chiar acum parolele de pe Facebook, GMail sau situri ce le administraţi. Sunt suficient de tari? Eu – am mai spus-o – la majoritatea siturilor folosesc parole atât de tari că nu le pot ţine minte: mă ajută KeePass.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Loading...Loading...

6 comentarii

 1. Stefan spune:

  It would take

  About 713 years

  for a desktop PC to crack your password

  hahaha

 2. Houstain spune:

  It would take

  About a million years

  for a desktop PC to crack your password

 3. radu.capan spune:

  Buuun. Deci anul meu e zero :) . Trebuie să o schimb.

 4. Svall spune:

  About 10 days :( .

 5. ddg spune:

  It would take
  About 600 years
  for a desktop PC to crack your password

 6. Florian spune:

  Nu stiu de ce, dar nu ma incanta ideea sa-mi scriu parolele pe diverse siteuri de care nu pot fi prea sigur… Mai ales ca multe site-uri ofera chiar ele o idee desre cat de puternica este parola, cand o alegi pentru prima data (daca nu ma insel, GMail are asa ceva, si Twitter, etc.)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *