Cinci instrumente de verificare a parolelor


Chiar dacă de-a lungul timpului am mai prezentat unele instrumente, e bine să reluăm subiectul din când în când. Iar acum ridică mingea la fileu articolul de astăzi de pe Mashable: Put Your Passwords Through The Crack Test With These Five Password Strength Tools. Gata de verificat? Să începem cu un sit uşor de ţinut minte chiar dacă adresa e incredibil de lungă: HowSecureIsMyPassword.net. Mai jos am notat o parolă de-a mea (nu spun de unde 😉 ) şi mă simt destul de confortabil: cică unui PC i-ar lua un an să o spargă.

imagine

Tot uşor de memorat şi cu o adresă mai scurtă e PasswordMeter.com. Aceeaşi parolă primeşte scorul de 81% şi calificativul Very Strong. Sub apreciere sunt indicatoare exacte pentru a face parola mai puternică (ex: folosirea unor caractere speciale gen $ sau & sau #). Celelalte le amintesc doar: TestYourPassword.com, Strength Test şi instrumentul Microsoft. Verificaţi-vă chiar acum parolele de pe Facebook, GMail sau situri ce le administraţi. Sunt suficient de tari? Eu – am mai spus-o – la majoritatea siturilor folosesc parole atât de tari că nu le pot ţine minte: mă ajută KeePass.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

6 comentarii

 1. Stefan spune:

  It would take

  About 713 years

  for a desktop PC to crack your password

  hahaha

 2. Houstain spune:

  It would take

  About a million years

  for a desktop PC to crack your password

 3. radu.capan spune:

  Buuun. Deci anul meu e zero 🙂 . Trebuie să o schimb.

 4. Svall spune:

  About 10 days 🙁 .

 5. ddg spune:

  It would take
  About 600 years
  for a desktop PC to crack your password

 6. Florian spune:

  Nu stiu de ce, dar nu ma incanta ideea sa-mi scriu parolele pe diverse siteuri de care nu pot fi prea sigur… Mai ales ca multe site-uri ofera chiar ele o idee desre cat de puternica este parola, cand o alegi pentru prima data (daca nu ma insel, GMail are asa ceva, si Twitter, etc.)


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *