Realizarea de imagini gen „găsiţi diferenţele” (II)


Probabil unii îşi mai amintesc primul articol pe această temă, din 2009. Într-o tabără cu un grup de copii m-am folosit de fotografii pentru a le modifica pe ici pe colo, urmând ca ei să găsească diferenţele. Ei bine, astăzi vă propun să vedem ceva similar, pornind însă de la imagini vectoriale. Am pomenit ieri de un sit (două de fapt) cu imagini vectoriale, de unde am descărcat nişte imagini mai de Paşti. Doar că sunt în format EPS, iar Inkscape nu se descurcă să le deschidă. Iar Adobe Illustrator nu am. Aşa că am apelat la… MS Word. Hehe… nu mulţi s-ar aştepta la o astfel de utilizare.

imagine

Am tras deci cu mouse-ul imaginea în MS Word, într-o pagină landscape (culcată, nu în picioare, portret). Am pus-o de două ori, aranjâng două coloane în imagine. Acum vine pasul cheie: transformarea imaginii în ceva editabil în MS Word. Click dreapta pe imagine şi alegeţi Edit Picture. Va veni un mesaj de avertizare dar aprobaţi convertirea în Microsoft Office drawing object. Deodată liniile cam colţuroase vor deveni mai fine şi orice obiect din imagine editabil!!! În ce sens editabil? Poţi schimba poziţia, dimensiunea, culoarea…

imagine

Observaţi mai jos cum am schimbat culoarea unei flori. Folosind instrumentele din tabul Drawing Tools->Format, puteţi face tot felul de modificări. La final am exportat fişierul Word în PDF şi gata o provocare pentru cei mici. Şi pentru Dvs! Găsiţi cele zece diferenţe?

imagine

Dacă nu vreţi din fişierul Word sau PDF date mai sus, iată captură. Repet, sunt zece diferenţe! Spor la crearea altor seturi de imagini cu diferenţe.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *