Google traduce şi ce spui!


Instrumentul de traducere Google progresează! De la Ionuţ, cu al său blog Google Operating System, am aflat că acum poţi şi vorbi cu “traducătorul” Google. Trebuie să folosiţi Google Chrome 11 Beta, Google Chrome 12 Dev/Canary sau un Chromium recent. Dacă dispuneţi de o astfel de versiune, ce suportă “intrarea” de sunet (evident, via HTML5, fără flash – vezi anunţul de la sfârşitul lunii trecute Talking to your computer (with HTML!)), atunci nu mai rămâne decât să mergeţi la Google Translate.

imagine

La From alegeţi obligatoriu English – şi trăim cu speranţa că la un moment dat vom putea alege de acolo orice limbă, cu interpretare şi traducere cât mai performantă. După cum vedeţi din captură, în colţul dreapta-jos al boxei de text apare un microfon. Am dat click acolo şi am fost invitat să vorbesc. M-am conformat şi în câteva secunde în boxa de text a apărut ceea ce am spus, iar în dreapta traducerea. Hehe! Working! Nu perfect. Că şi pronunţia mea poate fi de vină nu neg, dar oricum mi se pare că încă nu “prinde” corect tot ce îi spui. Dar demonstraţia tehnică e bună şi promite mult!

Ne putem imagina că în curând vom putea chat-ui vocal cu prieteni ce cunosc doar alte limbi: noi pre limba noastră, ei pre limba lor, cu traducerea asigurată direct din sunet de Google. Mai rapid poate vom putea – poate – consulta emailul şi cu vocea, spunând “next”, “delete”, “reply” şi alte comenzi comune. Şi câte aplicaţii nu se pot imagina!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Valy spune:

    Ce ar fi frumos: sa dezvolte aplicatia pentru toate limbiile. Sa o integreze in telefoane si gadget-uri, sa poti vorbi cu un englez si eu roman, eu sa vorbesc in romana si el sa auda in engleza si invers si atunci nu o sa mai fie limba o bariera intre tari!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *