Link scurt şi la obiect


Da, da, există multe, prea multe servicii de scurtare a url-urilor (adreselor web). Cel mai solid şi rapid – o arată mai multe surse – pare a fi goo.gl, în timp ce printre cele mai faimoase se numără de exemplu bit.ly. Astăzi vă propun însă serviciul rdd.me, oferit de Readability.com. Aha! Deja v-aţi prins. Readability face paginile web mai plăcute pentru lectură, eliminând elementele de design irelevante, ba şi reclamele. Plus font mai mare, fundal clar… Dar am mai pomenit serviciul şi cu alte ocazii.

imagine

Ei bine, rdd.me nu doar scurtează url-ul ci şi trimite la versiunea mai uşor citibilă. Astfel, articolul despre Shapeshifter devine scurtat http://rdd.me/jbgb8uc4. Click pe link ca să vedeţi. Iată mai jos ilustrat cu o ştire de pe Catholica.ro. Vedeţi că apare strict corpul ştirii. În stânga avem o bară (ce poate fi ascunsă) de unde se poate opta pentru font mai mare, pentru alte culori şi mai sunt ceva opţiuni. Din păcate nu văd un bookmarklet pentru rdd.me că altfel l-aş folosi mai des.

imagine

PS: Anunţul oficial, din 14 aprilie, îl găsiţi aici. Iar o prezentare generică pentru Readability puteţi vedea în continuare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *