Dezactivarea, ştergerea şi descărcarea datelor din contul Facebook


Unul dintre cele mai comentate articole scrise de către mine pe acest site este cel despre posibilităţile de ştergere a conturile nefolosite sau nedorite pe diverse site-uri şi aplicaţii web. La vremea respectivă nu am acordat prea multă atenţie serviciului de socializare Facebook. Chiar dacă mulţi i-ar simţi rapid lipsa, există şi utilizatori web care din diferite motive (pentru că au găsit alt serviciu mai bun sau mai specializat pe o anumită nişă interesantă în momentul actual, de ex. Xing, sau pentru că nu se pot identifica cu modul greoi de configurare a datelor confidenţiale) nu mai doresc să socializeze prin intermediul Facebook.

imagine

Ştergerea unui cont Facebook nu este deloc uşoară; categorisirea în ştergere imposibilă pare la prima vedere corectă, căci calea de ştergere nu este afişată în profilul fiecărui utilizator, nici măcar la secţiunea de ajutor (Help). Este posibilă doar deactivarea contului, ceea ce reprezintă totuşi o diferenţă. Din meniul Setările contului alegeţi submeniul Dezactivează contul şi veţi vedea o fereastră asemănătoare capturii de mai sus (foarte înduioşătoare prezentarea unor prieteni care vă vor duce dorul, în testul meu mi-a fost prezentat Radu, oare chiar aşa va fi?). Sunteţi invitaţi să bifaţi unele motive urmând ca apoi să confirmaţi sau să renunţaţi la pasul dorit. Dar există şi varianta ştergerii definitive a contului dintr-un singur click. Urmaţi unul dintre următoarele linkuri, unu sau doi, şi se va deschide o fereastră deasupra cu un mesaj clarificator pe care îl puteţi trimite mai departe sau să renunţaţi.

imagine

O facilitate foarte interesantă şi utilă tuturor utilizatorilor Facebook (nu numai celor care doresc să îşi şteargă contul) este cea de descărcare a întregului set de date şi informaţii dintr-un cont personal Facebook. Tot în meniul Setările contului alegeţi submeniul Descărcaţi propriile date, acceptaţi transmiterea datelor pe email şi aşteptaţi răbdători prelucrarea datelor. În funcţie de cantitatea acestora veţi primi după o perioadă de timp (la mine a durat aproximativ o oră, deşi contul meu e mai subţirel) un email cu un link spre un fişier sub formă de arhivă .zip. După descărcarea şi dezarhivarea acesteia veţi avea la dispoziţie un director conţinând toate informaţiile de pe contul dvs. pe Facebook, frumos ordonate pe meniuri (Profil, Perete, Fotografii, Prieteni, Mesaje). Totul în format HTML cu posibilitatea accesării din orice navigator. De data aceasta nota 10 pentru Facebook.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Loading...Loading...

1 comentariu

  1. Svall spune:

    10+!!!
    Felicitari.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *