Editor fullscreen în WordPress 3.2


Îmi amintesc (câteodată cu plăcere, alteori cu invidie) de perioada în care deşi muzica era dată în fundal la maxim, vorbeam la telefon cu câte un prieten şi în paralel mai făceam temele de casă. Eram tare mândru de capacitatea mea de "multitasking". Astăzi încerc acelaşi lucru: să ascult muzică de pe net, să citesc şi să scriu email-uri şi să lucrez la un text (să zicem un articol pentru CNet.ro). Personal trebuie să recunosc că nu mai am puterea de concentrare necesară şi trebuie să recurg la măsuri drastice (să opresc muzica, să închid navigatorul cu alertele de mail) ca să pot lucra şi termina un proiect. Tocmai aceasta este şi cauza interesului meu crescut pentru una dintre noutăţile anunţate pentru următoarea versiune WP, care sper ca va fi şi implementată.

imagine

Scrierea unui text va deveni mult mai uşoară, mai plăcută şi mai relaxantă prin eliminarea unor elemente inutile la prima vedere şi scriere. Editorul vizual de lucru cu textul din background va putea fi mărit în modul pe-tot-ecranul iar la nevoie, prin mişcarea mouse-ului sau cu un click, va apare o bară de administrare cu puţinele butoane şi setări posibile. Dar de fapt nu trebuie să scriu la timpul trecut, căci toate cele descrise pot fi testate deja acum fără complicaţii prin descărcarea, instalarea şi activarea unui plugin de aici. Pluginul este pus la dispoziţie de către dezvoltatorii WP. Ei s-au inspirat din facilităţile oferite de următoarele editoare: WriteRoom, QuietWrite şi OmmWriter. În special ultimul este de urmărit şi de recomandat. El poate fi utilizat şi ca program separat. Următorul clip video redă într-un mod cât se poate de convingător atuu-urile sale.

La final amintesc şi o altă noutate pentru WordPress 3.2: din motive de securitate şi de performanţă se încetează suportul pentru PHP şi MySQL în versiuni mai mici decât PHP 5.2.4 şi MySQL 5.0.15. Dacă cumva nu ştiţi care versiuni sunt suportate de către serverele care găzduiesc site-ul dvs. web atunci puteţi apela la un plugin, LAMP Version Checker. În cazul în care firma de hosting nu ia în calcul posibilitatea să facă un upgrade la cel puţin versiunile PHP şi MySQL enumerate mai sus iar dvs. doriţi ca site-ul web să ruleze în continuare pe platforma WP atunci trebuie să porniţi în căutarea unei alte "case" pentru domeniul dvs.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *