Failin.gs: pentru cine agreează sinceritatea


Din când în când apar şi situri care – după web-cultura mea – au o idee originală, aplicând tehnologii 2.0 la probleme umane vechi de când lumea. Care e premisa la failin.gs? Aflarea adevărului. Yep. Sună foarte filosofic, dar aşa e. Şi ca să fie mai teribil: a adevărului despre… tine. Ştiţi foarte bine: dacă nu înveţi din greşeli eşti… (completaţi Dvs) şi ai toate şansele să le repeţi. Dar adesea greşelile se văd mai bine de la distanţă… adică din afara ta. Problema e că sunt puţini cei care vin şi îţi spun verde în faţă: “măi, asta şi asta nu sunt bune la tine”. Că din bun simţ sau din frică nu contează.

imagine

Concluzia e aceeaşi: prietenii nu prea te ajută să progresezi atâta timp cât nu găseşti canalele prin care să îţi comunice deschis ce gândesc. Acum departe de mine că astfel de probleme umane ar avea nevoie de internet pentru rezolvare. Dar de ce să respingem un astfel de instrument, o astfel de cale? Cu failin.gs îţi creezi în câteva secunde un cont şi practic o pagină. Difuzezi această pagină pe Twitter, Facebook ş.a. după care aştepţi reacţii. Oricine îţi poate scrie  un mesaj iar tu îl primeşti fără să ştii de la cine e (vine şi notificare prin email). Nici măcar IP-ul lui: pur şi simplu anonim. Tot ce poţi face este să clasezi cele aflate într-una din cele trei categorii: “Ştiam deja”, “Nu ştiam asta” sau “Nu sunt de acord”. Şi apoi reflectezi… te schimbi… devii mai bun… criticile se reduc… lumea e mai frumoasă, armele tac, pacea domneşte în lume şi gheaţa la Poli nu se mai topeşte. Huraaa!

Dacă vrei ca cei care îţi scriu anonim să fie totuşi persoane care te cunosc (altfel te trezeşti cu opinii complet aiurea şi care îţi pot da insomnii degeaba), poţi, trebuie de fapt, să setezi o întrebare privată. De exemplu “ce număr de mobil am?” sau “cum îi spune căţelului meu?” ş.a.m.d. După dificultatea întrebării cercul respondenţilor se strânge sau se lărgeşte. Şi dacă vreţi ceva de probă, aruncaţi cu roşii în mine la http://failin.gs/profile/radukn 🙂 . Promit să ignor tot ce e răutăcios.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Svall spune:

    Atunci cand vine vorba de critici negative le aprob doar cand acestea sunt direct proportionale cu cat de apropiate imi sunt acele persoane. Altfel „risc” sa imi schimb modul in care imi leg sireturile pentru ca unei tantici de la magazin nu ii plac…

  2. moroshan spune:

    Corect punctat, Svall! La mine acasă, în Maramureş, ţăranul are o vorbă: „Nu te uita CE zice, uită-te CINE zice”… Eeeeeiiiiiiiiiiiiiii?!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *