Jamendo: muzică gratuită


Hmmm… Aş putea să jur că ştiu că am mai scris sau cel puţin menţionat Jamendo pe undeva, dar nu găsesc. În speranţa că nu mă repet am să spun pe scurt că situl funcţionează de la începutul lui 2005 şi dacă nu a avut până acum probleme legale e pentru că muzica publicată acolo e cu adevărat gratuită. Adică anumiţi artişti (evident, nu foarte celebrii) îşi publică fie piese, fie chiar albume întregi. Muzica e disponibilă în format MP3 sau OGG, poate fi ascultată în navigator dar şi descărcată, uneori chiar şi redistribuită, utilizată comercial sau modificată după cum e fixată licenţa.

imagine

Eu mai intru pe Jamendo din când în când pentru variaţie şi recunosc că cel mai adesea, folosind norul de taguri, merg pe instrumental. Dacă vreţi să mergeţi pe albume întregi click pe fila Full-length albums. În funcţie de genuri şi gusturi s-ar putea să vă ia puţin sau mult până să găsiţi un album care să vă placă. Dar aveţi liniştea că e complet legal să îl ascultaţi (şi descărcaţi).

imagine

Dacă un album vă place puteţi să îl integraţi în situl Dvs. Eu am luat unul la întâmplare spre demonstraţie.

 


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Svall spune:

    Parca imi aduc aminte ca am mai citit si eu de serviciu, e posibil sa il fi mentionat Jurgen. Deja aveau like pe pagina lor de Fb din partea mea… si cam de aici imi inspir activitatea it. Si nu numai. 😉

  2. Florin Grozea spune:

    Foarte bun site, din păcate se bate pentru vizibilitate cu ’vedetele’ Pandora și Last.FM care, deși sunt mai scumpe și nu au download gratuit, dețin totuși toate hiturile pe care le știm de la TV!
    Vezi mai multe site-uri cu muzică gratuită (și legală!!!) aici http://www.floringrozea.com/2009/08/27/35-de-siteuri-cu-muzica-legala-si-gratuita/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *