Patru servicii care vă pot tenta să abandonaţi abonamentul la cablu


Televiziuni generale (ştiri, filme, sport)SeveTv.ro – reda online mai toate posturile pe care le vedeţi pe cablu. Necesită plugin Windows Media Player, dar nu mi se pare un preţ prea mare. Ceea ce mi s-a părut cel mai ciudat la acest post este că redă inclusiv HBO la o calitate rezonabilă. Nu am găsit pe sit note despre legalitatea acestei re-transmisii, dar situl afişează reclame aşa că… poate plătesc. În plus am găsit posturi care abia de curând au fost scoase din zona de plată la compania de cablu (AXN SciFi).

Folosirea este destul de simplă. Odată intrat pe sit vă întâmpină un buton mare "DOWNLOAD SEVE TV". Faceţi ce spune butonul, verificaţi cu 1-2 antiviruşi şi instalaţi (sunt doar doi paşi). Apoi de aici alegeţi postul care vă interesează. Schimbarea posturilor, în schimb, poate lua câteva zeci de secunde bune, aşa că dacă sunteţi obişnuiţi să vă jucaţi cu telecomanda va fi puţin incomod.

clip_image002

Muzică: YouTube.com (playlist) sau uWall.tv. Nu o să insist pe aspecte tehnice. YouTube e prea cunoscut iar uWall simplu ca bună ziua. O să mă uit puţin doar pe ceea ce livrează. YouTube permite să găsim playlisturi ale altor utilizatori şi chiar propune un mix propriu. Mixul poate include nu doar cântăreţii căutaţi ci şi alţii "asemănători" putând astfel să ne diversificăm gusturile. În plus, putem adăugă alte videoclipuri la listă. Partea mai puţin bună este că adeseori aflăm că videoclipurile au fost retrase sau nu sunt disponibile în România. În plus, cântecele puse la pachet de YouTube sunt uneori… inexplicabile. Uwall merge pe principiul "o listă şi bună". Introducem termenul cheie, aşteptăm să se construiască playlistul şi asta e.

clip_image002[5]

Am fost extrem de mulţumit de calitatea audio şi relevanţa melodiilor. În plus, toate melodiile alese se puteau vedea în România. Calitatea video este şi ea în general bună, dar nu neapărat excepţională. Singura scăpare majoră este când am auzit-o pe Beyonce cântând într-un playlist Muse – dar nimeni nu e perfect. Partea rea este că lista e destul de scurtă, fără posibilităţi de randomizare şi aceeaşi în fiecare zi. uWall compensează parţial prin opţiuni de filtrare şi sugestii de artişti înrudiţi destul de interesante. Eu unul ascult uWall de doar 2 zile şi deocamdată nu am simţit nevoia să îi explorez toate limitele.

Documentare: TED.com. Poate v-aţi plictisit de documentarele Discovery care se întreabă vreme de 30 de minute dacă nu cumva Nostradamus a fost profet, intercalează 20 de minute de reclamă şi recunosc în ultimele 10 minute că nu există probe concludente. Dacă este aşa, atunci vă vor încânta conferinţele TED (Technology Entertainment Design). Un film are maxim 20 de minute, nu e întrerupt de reclame iar vorbitorii sunt personalităţi recunoscute în domeniul lor sau oameni care încearcă să aducă o schimbare de paradigmă.

clip_image002[7]

TED, faţă de care am cel mai înalt respect, au început să fie traduse în mod curent şi în română. Traducerea aduce uneori a Google, dar de cele mai multe ori e OK. TED.com oferă diverse moduri de subscriere şi există şi o aplicaţie uTorrent.

Mergeţi la sursă: Dacă nu ţineţi neapărat să aşteptaţi până când un serial ajunge să fie difuzat în România, Hulu.com poate fi soluţia la problema dumneavoastră. Nu prea mai folosesc Hulu deoarece are restricţii pe România, aşa că nu prea pot să spun dacă e util. În plus, puteţi încerca situl posturilor TV de origine; ComedyCentral.com, de exemplu, are o ofertă destul de bună. Problema este că programele nu sunt subtitrate.

*

În definitiv, de ce nu folosim Internetul pe post de televizor? Este desigur o problemă de legalitate, nu că asta ar speria pe mulţi. Apoi, televiziunile au în spate redacţii care preselectează conţinutul pentru noi oferindu-ne plăcerea descoperirii – multe din soluţiile de mai sus păstrează acest avantaj, ba chiar îl duc la un nivel superior. În sfârşit avem problema tehnică. Ecranul TV este, orice s-ar spune, mai bun decât monitorul de laptop. De aceea mă gândesc să achiziţionez de pe eBay un adaptor PC-TV cu 20 USD – dacă mă hotărăsc să fac pasul voi povesti într-o lună cum a mers. Sau, dacă aveţi alternative mai bune, lăsaţi un comentariu…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (8 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Victor spune:

  Salutare!
  Folosesc de mai bine de 2-3 ani iTV si sunt foarte multumit.
  http://www.i-tv.ro

 2. Horia spune:

  Foarte utile informatiile.
  Va felicit pentru calitatea articolelor!

 3. gigi spune:

  Am instalat sevetv si merge bine numai ca nu e semnal bun la net. Sunt in Italia si astia sunt varza la net. Felicitari pt sevetv.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *