Orange Box: plugin jQuery, plugin WordPress


Când vine vorba de efectul Lightbox eu, în proiectele mele, folosesc Shadowbox (în combinaţie cel mai adesea cu jQuery) şi respectiv Shadowbox JS ca plugin WordPress, când e vorba evident de situri WordPress. Iată că o alternativă interesantă se anunţă OrangeBox (ce se autodefineşte astfel: OrangeBox is a Lightweight, Cross-Browser, jQuery Lightbox Script), de care am dat de fapt prin varianta pentru WordPress, OrangeBox aflat acum în beta, versiunea 0.6.

imagine

Ce face pluginul WordPress? Permite ca linkuri spre imagini, spre fişiere SWF, videclipuri QuickTime sau de pe situri gen YouTube sau Vimeo să fie redate într-un “strat” peste pagina web, aşa după cum vedeţi în captura de mai sus. M-am jucat cu pluginul pe un sit de test şi merge frumos şi cu imagini şi cu clipuri video. Din setările pluginului puteţi alege la care tip de conţinut să reacţioneze, dacă să meargă automat (autoplay), ce fel de indicatoare să aibă pentru anterior/următor ş.a. Puteţi apoi şi controla aspectul de la caz la caz, adică pentru imagini, clipuri video, iframe-uri sau conţinut inline, adică chiar din pagina web de pornire.

imagine

Dacă vreţi să vedeţi OrangeBox în acţiune vă recomand chiar situl scriptului. Sunt tot felul de exemple şi nu lipseşte documentaţia, nici api-ul.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *