Taskbar Transparency


Dacă bara de aplicaţii o doriţi mai transparentă problema se poate rezolva cu programul Taskbar Transparency, care nu necesită instalare. Descărcaţi programul executabil undeva pe calculatorul Dvs şi lansaţi-l. Se va “aşeza” în systray, lângă ceasul sistem, dar cu un click dreapta pe iconiţă puteţi ajunge la setări. După cum vedeţi mai jos puteţi să definiţi o combinaţie de taste care să “declanşeze” transparenţa, respectiv un prag pentru transparenţă: de la 0 (transparent de tot) la 255 (opac). Reţineţi combinaţia de taste şi folosiţi-o: merge imediat.

imagine

imagine

După cum observaţi din captura de mai sus, transparenţa nu este aplicată doar pe bara de aplicaţii ci şi pe iconiţele aplicaţiilor (ceea ce poate aţi dori… poate nu… ar fi fost interesant şi ca iconiţele să plutească complet vizibile pe o bară complet transparentă). De asemenea mi-ar fi plăcut să poţi defini o combinaţie cu care să crească transparenţa (cu un prag setabil). Ei, poate viitoarele versiuni vor aduce opţiunile visate de unii şi de alţii.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. privirea spune:

    Cum se poate face acest lucru fara acest soft pentru a permanentiza acea setare si a nu mai incarca memoria cu inca un soft care sa ruleze…??


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *