Despre Chromebookuri, noua specie de calculatoare marca Google


Ştiu, ştiu, titlul e puţin forţat, dar aţi prins ideea. Am citit ieri seară cu interes anunţul Google despre lansarea Chomebookurilor, care nu au nimic de-a face cu cărţile după cum nici netbookurile nu au. Este vorba de nişte calculatoare produse de Samsung şi Acer (pentru moment), gândite strict pentru activitatea online – de aceea au “instalat” un singur lucru (cel puţin vizibil pentru noi): navigatorul Chrome. Se laudă cu un timp de boot de 8 secunde, ceea ce înseamnă că ai mereu acces rapid pentru a scrie un email, consulta internetul, asculta muzică şi altele.

imagine

Dacă veţi merge aici veţi putea citi despre facilităţile Chromebookurilor, dar aşa cum ne-am obişnuit, pentru că omul azi nu prea mai are chef de citit 😉 , avem explicaţiile şi în formă de desene animate. Să le urmărim. Sunt multe şi interesante!

Despre viteză.

Despre conectivitate.

Despre sincronizare.

Despre aplicaţii.

Despre securitate.

Iar la final să mai spunem câteva lucruri. Evident, Chrombookurile pornesc de la premiza că ai internet (Wi-Fi şi 3G). Ce te faci când nu ai internet? Tot mai multe webaplicaţii merg şi în modul offline, via HTML5. Iar Google a promis că în câteva luni GMail şi alte servicii de bază vor funcţiona de asemenea offline (vă amintiţi? GMail mergea o vreme şi offline dar cu HTML5 s-a abandonat vechea cale). În SUA şi alte câteva ţări (cel mai aproape de noi fiind Italia) Chromebookurile se vor vinde din 15 iunie şi vor fi cu taxă lunară (28usd pentru uz comercial, 20usd pentru cei din învăţământ). Îmi dau seama că ar mai fi multe de spus dar cred că clipurile le-au spus bine. Închei pentru cei foarte interesaţi de subiect cu înregistrarea de ieri de la lansare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *