Cum nu mai lăsăm serviciile terţe să utilizeze contul Google sau Twitter


Pe tot mai multe situri ne putem identifica fără să mai deschidem conturi noi, ci cu conturi existente precum cel de Google sau Twitter. În regim third-party ne logăm rapid via Google la cine ştie ce aplicaţii. Poate atunci pe loc avem încredere, dar în timp cine le mai ţine numărul şi mai ales… care o mai fi soarta lor? Dacă o webaplicaţie credibilă la un moment dat, ajunge dubioasă? Este util deci să revedem periodic căror webaplicaţii le-am dat accesul, iar ce nu (mai) folosim să ştergem (sună a dezinstalare în spaţiul webaplicaţiilor).

imagine

Să vedem mai întâi cu Google: mergeţi la https://www.google.com/dashboard/. Identificaţi-vă şi veţi vedea ceva ca mai sus. Observaţi legătura intitulată Websites authorized to access the account. Un click şi veţi vedea rapid lista “siturilor, aplicaţiilor şi serviciilor” cărora le-aţi permis accesul prin contul Dvs Google. De aici e foarte simplu: click pe Revoke Access dacă vă daţi seama că aţi dat un astfel de drept special unei webaplicaţii ce nu o mai folosiţi de secole.

imagine

Bonus: dar pentru Twitter? E mai intuitiv. Mergeţi la setările contului (meniul din colţul dreapta-sus) şi în fila Applications aveţi webaplicaţiile la care vă identificaţi via Twitter. De exemplu Screenr.com doresc să mai aibă dreptul pentru că, din când în când, mai folosesc serviciul. Dar pentru CodeSnipp.it m-am logat via Twitter doar ca să înţeleg despre ce e vorba, înainte să scriu. Deci pot revoca accesul cu click pe Revoke Access.

imagine

Vă mai logaţi cu alte servicii? Trebuie prin setări să găsiţi ceva similar pentru permisiuni date cândva şi de care poate aţi uitat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Svall spune:

    Oare e ceva asemanator, dar referitor la Facebook?
    Sunt cateva site-uri care uzeaza contul de Facebook, ex. IMDB sau Groove.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *