Hosting gratuit şi cu Microsoft


Cu ceva timp în urma vorbeam despre oferta Amazon Web Services şi chiar mai devreme Radu vorbea despre oferta Dreamhost Apps (încă valabilă!). Am aflat zilele acestea ca şi Microsoft are un program prin care oferă hosting gratuit pe platforma Windows Azure. Numele său e BizSparks (am pus linkul spre o scurtă prezentare în română) şi se adresează micilor companii. Condiţiile sunt destul de detaliate dar nu imposibil de împlinit; în plus, dacă Amazon oferă o micro-instanţă vreme de 1 an, Microsoft oferă 2 (denumirile diferă puţin) vreme de 3 ani!

imagine

Desigur Azure nu are faima sau comunitatea unor AWS sau Google Apps Engine. Dar Microsoft susţine (dacă am reţinut corect) ca orice aplicaţie care funcţionează pe IIS funcţionează şi pe Azure ceea ce înseamnă că tranziţia nu ar fi insuportabilă. În plus o există deja români care programează pe Azure şi aplicaţiile par interesante (vezi aici o serie de prezentări).

Toate serviciile menţionate mai sus sunt forme de "cloud computing". În principiu programarea de aplicaţii în cloud permite costuri mai mici şi scalabilitate mai bună. Totuşi participanţii de la BizSpark Camp II (conferinţa la care am auzit şi eu de program) au sugerat că programarea neglijentă produce consecinţe mai grave în Azure decât pe hardul propriu. Aşa că probabil nu este pentru oricine :).

Şi acum oferta pe Windows Azure. Nu comentez prea mult, fiind, sincer, excesiv de tehnică.

Subscription Level Visual Studio Ultimate with MSDN
Windows Azure  
Compute 1,500 hours of the small compute instance
(Enough to run 2 small compute instances 24/7 for 31 days)
Storage 30GB
Storage Transactions 2,000,000
SQL Azure 5GB
AppFabric  
Access Control Transactions* 500K
Service Bus Connections 5
Caching** 128 MB cache
Data transfers 35GB (WW) Out
35GB (WW) In
Annual Savings*** $3100

Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *