Butonul Google +1 în WordPress


Faza experimentală pentru butonul Google +1, prezentat deja aici de către Radu, s-a încheiat. Dacă până acum el a fost accesibil doar pe paginile afişând rezultatele de căutare începând cu data de 1 iunie el poate fi preluat şi introdus în fiecare pagină web. Astfel Google intră într-o concurenţă directă cu butonul Like oferit de Facebook. Iar asemenea acestuia şi butonul Google +1 poate fi implementat într-un site realizat cu WordPress pe două căi: pe de o parte prin intermediul unor pluginuri iar pe de altă parte cu ajutorul unui cod pus la dispoziţie de către Google.

imagine

Desigur că prima parte este şi cea mai simplă şi mai accesibilă, mai ales pentru utilizatorii WP mai atehnnici. În doar două zile au fost create şi oferite spre utilizare gratuită nenumărate pluginuri care permit introducerea butonului Google +1. După ce am ajuns la 12 (1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12) am renunţat la numărătoare. Dacă primele 11 permit, fiecare în modul său (automat, prin shortcode sau script PHP), exclusiv inserarea butonului +1, ultimul, cel cu numărul 12 plusează şi cu butoane spre alte servicii de socializare.

Mai în detaliu doresc să vă prezint modul de inserare cu ajutorului codului oferit de către Google însuşi. Toate opţiunile sunt accesibile din această pagină. Pentru început personalizaţi butonul (dimensiunea, limba iar la Opţiuni avansate relevantă este setarea afişării numărului total). Dacă sunteţi mulţumit de rezultatul afişat în fereastra de previzualizare alăturată, copiaţi şi inseraţi codul final după indicaţiile oferite: prima parte a codului în fişierul header.php al temei WP folosite iar a doua parte în fişierul single.php. Se poate mai simplu? Da, cu o singură bucată de cod (găsită aici şi care poate fi extinsă cu parametrii explicaţi aici) de introdus doar în single.php:

<iframe src="https://plusone.google.com/u/0/_/+1/button?url=<?php echo rawurlencode(get_permalink()) ?>&amp;size=medium&amp;count=true&amp;lang=ro" scrolling="no" frameborder="0" style="border:none; overflow:hidden; width:90px; height:20px;" align="left"></iframe>

În altă ordine de idei, Google îşi pune mari speranţe în acceptarea şi răspândirea cât mai rapidă a butonului +1. Acesta este suportat de mai toate serviciile Google (iar acestea nu sunt puţine, v. aici). El poate fi asociat şi propriului profil Google. Pentru utilizatorii navigatorului Google Chrome este pusă la dispoziţie extensia +1 Plus One.

Update: Pe WPBeginner.com puteţi citi un tutorial foarte interesant despre implementarea butonului Google +1.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *