Superstelele din GMail


Dacă mergeţi la setări în contul Dvs GMail veţi observa o secţiune “Stele”. Personal am folosit această facilitate de când era produs de laborator, dar iată că la sfârşitul lunii mai din Google Labs un produs a dispărut pe veci, iar trei au “absolvit” trecând oficial în GMail. E vorba în primul rând de superstars, de care vom vorbi mai departe, dar şi de etichetele pe nivele de adâncime (utile celor cu multe etichete şi care vor să le organizeze într-un arbore mai logic) şi de suportul avansat pentru IMAP. Dar să vedem stele şi stele…

imagine

Astăzi termenul de favorite e foarte răspândit. Semnele de carte în IE se numesc favorite şi mai orice program permite salvarea opţiunilor favorite. Dacă vrei un email să îl regăseşti rapid, cu un click pe steluţa de lângă el îl treceai între favorite. Acum un nou click (nu faceţi pauză prea mare între clickuri) îi schimbă culoarea… şi aşa mai departe. De fapt se parcurge un ciclu după cum ţi-ai configurat în setări. Observaţi mai sus: fie rămâi la o singură stea, şi atunci nimic nou; fie foloseşti patru stele (Dvs asociaţi un înţeles iconiţelor); fie maximul de 12 stele (aici chiar trebuie să nu te pierzi între ele). Bun. Foarte frumos! Am separat emailurile importante dar… cum le regăsim??? Ne întoarcem în timp la un articol de pe Google Operating System, unde Ionuţ ne vinde ponturile pentru căutare:

has:yellow-star (sau l:^ss_sy)
has:blue-star (sau l:^ss_sb)
has:red-star (sau l:^ss_sr)
has:orange-star (sau l:^ss_so)
has:green-star (sau l:^ss_sg)
has:purple-star (sau l:^ss_sp)
has:red-bang (sau l:^ss_cr)
has:yellow-bang (sau l:^ss_cy)
has:blue-info (sau l:^ss_cb)
has:orange-guillemet (sau l:^ss_co)
has:green-check (sau l:^ss_cg)
has:purple-question (sau l:^ss_cp)

Mai departe: dacă vrem să putem ajunge rapid de exemplu la emailurile marcate cu stea albastră, putem să apelăm la linkurile rapide sau Quick Links pentru cei ce folosesc interfaţa în engleză (şi eu aşa o folosesc, doar de dragul capturilor am comutat pe română). Faceţi o căutare şi click pe Adăugaţi un link rapid. Veţi vedea ceva ca mai jos. Daţi un nume şi dintr-un click pe viitor veţi putea ajunge la emailurile marcate cu [înlocuiţi Dvs cu ce]. Excelent! De acum e mai uşor de navigat printre tonele de emailuri.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *