CSS3 Generator (unul dintre multele)


Mamă ce de generatoare CSS3 există. Unul e numit chiar… CSS3 Generator şi mi s-a părut interesant pentru a-l prezenta pe scurt. După cum vedeţi din captura de mai jos, include câteva efecte, iar pentru fiecare în parte avem nişte parametrii de configurat. Automat aceste schimbări se reflectă şi în previzualizarea CSS3, şi în codul gata de folosit. Există – şi e foarte bine! – o indicaţie privitoare la navigatoarele care suportă în acest moment un anume efect.

imagine

Mai jos vedeţi un mic test în captură grafică (dacă vreţi chiar pagina, este aici – începătorii se pot uita în sursă pentru a înţelege cum se folosesc codurile furnizate de generator). Vedeţi diferenţa dintre Chrome şi Internet Explorer.

imagine

Din lista de efecte, ultimul e Gradients. Doar că autorul nu a realizat aici ceva ci trimite spre Ultimate CSS Gradient Generator, care e într-adevăr foarte bine realizat. Avem o serie de gradienţi propuşi (preset-urile), dar evident putem construi unul după propriile nevoi.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,75 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. Rares spune:

  Interesant, mai ales pentru cei incepatori ce vor sa faca ceva rapid si fara prea mari batai de cap.
  Apropo, astazi siteul a fost putin offline.

 2. johnnyx spune:

  Mi se pare mie sau in general site-urile CSS3 se incarca mai greu si consuma ma multe resurse comparativ cu CSS (2)?! – in mod special pe computere single core.

 3. Florin spune:

  Mie mi-a placut asta cel mai mult – http://www.css3maker.com


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *