BorderMaker merge dincolo de borduri


BorderMaker este un program foarte simpatic. Folosindu-se de Java, merge sub Wwndows, Linux şi Mac deopotrivă. Doar că folosind Java eu mă aşteptam să aibă interfaţa mai stângace (din perspectiva utilizatorului de Windows). Ei bine, interfaţa este destul de bine realizată şi chiar şi un începător nu va avea mari probleme (presupunând că ştie engleza… până cineva face traducerea) şi deci se va descurca rapid cu programul. Să vedem ce poate face concret. Totul e în trei paşi mari, sugerate de secţiunile din fereastra aplicaţiei (în dreapta, căci în stânga e fereastra de previzualizare).

imagine

Unu: Alegerea sursei (un fişier sau mai multe deodată, pentru o prelucrare în serie). Doi: Alegerea prelucrărilor (vom vedea care sunt). Trei: Alegerea destinaţiei (fie un folder de pe harddisk, fie chiar un cont FTP unde să fie publicate imediat după prelucrare). Acum să vedem despre ce prelucrări este vorba:

  • scalarea sau redimensionarea imaginii
  • adăugarea de text (de fapt de texte, pentru că poţi pune unul central, altul într-un colţ… câte vrei)
  • borduri (iarăşi poate fi una sau mai multe, cu sau fără transparenţă, colţuri rotunjite, blur la fundal…
  • watermark pentru logouri sau ce doriţi Dvs
  • (plus tabul Settings de unde indicaţi formatul de ieşire şi alte câteva mici detalii)

Aş putea să mai pun capturi cu ferestrele ce implementează cele descrise mai sus, dar am găsit un videoclip demonstrativ pe care îl las să “vorbească”. Şi înainte să închei voi sublinia că are şi versiune portabilă!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (7 evaluări, media: 4,86 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *