Coperţile albumelor în Facebook şi Picasa


O temă pentru începători, sugerată de un prieten mai atehnic, care m-a întrebat mirat cum fac ca la albumele mele de pe Facebook “coperta” să nu fie prima fotografie? Implicit, ştiţi, sunt sigur, ca şi copertă e folosită prima imagine încărcată. Nu întotdeauna e cea mai semnificativă. Cel mai adesea, dacă e vorba de o excursie de exemplu, poza de grup e făcută nu prima, ci printre ultimele. Poţi alege tu coperta? Da, poţi. Şi am să vă arăt cum pe albumul “Prima Împărtăşanie 2011” unde, acum îmi dau seama, coperta e chiar prima poză.

imagine

Deschidem albumul, cu un click pe el. Acum observaţi că în linia de sub titlu există un prim link clickabil: Editează albumul. Acesta deschide o fereastră deasupra, care în banda de jos are un alt link clickabil: Editează fotografiile.

imagine

Veţi obţine o listă atât de lungă câte fotografii aveţi, în dreptul lor putând modifica ori pune o descriere. La fiecare imagine există un buton radio Aceasta este coperta albumului. Click în dreptul imaginii dorite şi… aţi rezolvat problema! Desigur, după ce mergeţi jos şi daţi Salvează modificările.

imagine

Cât priveşte Picasa, procesul e mai intuitiv. Dacă aveţi deschis un album, din meniul Actions (nu mi-am setat pe română Picasa Web Albums, deci textul poate fi altcumva la Dvs) alegem opţiunea Album cover. Se va afişa o fereastră cu thumbnail-urile tuturor imaginilor: alegem una şi gata. Sau, dacă am deschis imaginea ce o dorim drept copertă, tot din Actions alegem Set as album cover. Atât.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *