FadeTop dă ritmul pauzelor


“Ne preţuim sănătatea şi viaţa, dar nu şi când lucrăm sau când ne jucăm cu orele la calculator şi pierdem noţiunea timpului. FadeTop doreşte să vă ajute să vă dezvoltaţi obiceiul de a face pauze pentru ochii Dvs tot la 15 minute (timpul recomandat pentru cei ce folosesc intens calculatorul), precum şi pentru a scăpa de tensiunea din spate, gât, umeri şi braţe. Alertele sunt în momente fixe din oră, pentru că altcumva nu s-ar crea obiceiul dorit.” Cam aşa sună prezentarea programului FadeTop, care are şi o versiune portabilă pentru cei ce urăsc instalarea.

imagine

Iată că în timp ce scriam articolul s-a declanşat alarma, timp numai bun pentru o captură: am pus-o mai jos. “Faţa” Windows-ului devine întunecată treptat, spre culoarea aleasă de Dvs, cu transparenţă: astfel poţi să continui să lucrezi, dar nu poţi spune “uh, nu am văzut că au trecut n minute”. Când despre acel n, vedeţi mai sus că se poate configura din fereastra cu opţiuni. Aceasta o găsiţi din meniul iconiţei ce se găseşte lângă ceasul sistem (în systray deci) după lansarea programului. Acel meniu are o opţiune Show Fader pentru a testa imediat cum arată&merge. Iar dacă debifaţi Auto Fade, programul va fi în memorie dar nu va afişa alertele.

imagine

Ţin să subliniez: când trec minutele doar se modifică ecranul ca mai sus – nu sunteţi scoşi din program, nu se blochează tastatura, nu se emit zgomote… E deci un sistem destul de… delicat pentru cei care doresc să îşi respecte sănătatea cu pauze periodice.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *