Shortcut Manager pentru Chrome


Da, am mai pomenit această extensie pentru Chrome aici, acum mai bine de un an de zile. Dacă revin acum este doar pentru că extensia Shortcut Manager merită mult mai mult decât o simplă pomenire. După cum e simplu de intuit, extensia se adresează în speţă celor care preferă combinaţiile de taste mouse-ului. Eu mă număr printre aceştia. Observaţi mai jos că mi-a definit ca la apăsarea succesivă a tastelor f şi b să se deschidă Facebook-ul. În orice pagină aş fi (dar nu într-un câmp de formular, desigur), f urmat de b îmi va deschide situl pomenit. Ce minunăţie să ai siturile preferate la 1-2 taste distanţă!

imagine

Dar partea uimitoare – şi pe care nu cred că am observat-o data trecută – este că Shortcut Manager oferă o gamă uimitoare de acţiuni la care să asociezi o combinaţie de taste. Am făcut mai multe capturi şi le-am combinat mai jos ca să puteţi vedea tot ce ascunde lista derulantă de la Browser action. Huh! Multe, nu? Poţi să îţi defineşti combinaţii de taste pentru a naviga între taburi, pentru a derula pagina, pentru a activa un anume element de formular din pagină, pentru a insera un text şi altele. Da, unele se suprapun peste ce oferă deja Chrome-ul, ceea ce înseamnă doar posibilităţi suplimentare (mai ales dacă nu vă place oferta iniţială).

imagine

Am testat opţiunea Insert free text at the cursor position şi e excelentă pentru automatizarea introducerii de semnături sau de texte fixe. Ştiţi ce mai lipseşte? Punerea în serie a unor astfel de acţiuni! Poate într-o versiune viitoare…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *