GinoPlayer: asculţi de pe net


Internet non-stop avem (mare parte din timp cel puţin). Iar muzică pe net este grămadă. Ce mai lipseşte? Nimic, pentru că există şi webaplicaţii, dar şi programe ce permit ascultarea pieselor audio existente online. Ne oprim la GinoPlayer, un program micuţ, de aproximativ 1MB, ce necesită însă instalare – iar la instalare maaaaaare atenţie: debifaţi programul suplimentar pe care doreşte să îl instaleze (iaca, am uitat care era, dar ceva de tradus). Nu uitaţi de acest pas în instalare şi după aceea veţi avea ceea ce de fapt aţi dorit: un progrămel de ascultat muzica de pe web.

imagine

Utilizarea este atât de simplă cât ne-am aştepta: avem o căsuţă de căutare, unde putem scrie fie nume de artist, fie piesă, fie combinaţii. De exemplu sting rose vă va duce la piesa Desert Rose a lui Sting. Cu duplicate (ar fi fost frumos să aibă o funcţie de ascundere a duplicatelor). Implicit programul va reda una după alta piesele din lista de rezultate, dar dacă apăsaţi butonul cu zar vor fi redate în ordine aleatoare. În lista de rezultate, pe lângă butonul play din stânga numelui, se văd în dreapta două butoane:

  • unul pentru adăugarea la favorite, astfel ca să puteţi asculta şi ulterior piesele care vă plac mai mult
  • unul pentru descărcarea de pe internet a piesei dorite: evident aici intrăm mai mult în probleme de încălcare a drepturilor de autor

Sunt curios dacă programului nu îi lipseşte versiunea portabilă doar pentru ca să poată băga pe gât acel program secund. Din curiozitate am dezinstalat programul, salvându-mi totuşi înainte fişierele. Programul merge, deci presupun că nu depinde de ceva informaţii în regiştrii. Am pus aici fişierele arhivate, şi dacă merge şi la Dvs înseamnă că de fapt există şi o variantă portabilă 🙂 . Dacă nu, nu.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. tpm spune:

    Suuper! Si tot site-ul. Felicitari realizatorilor!

  2. Xantes spune:

    Yes, there is… and it works!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *