50 de utilizări şmechere pentru live CD-uri


Calculatorul nu mai reuşeşte să boot-eze. “Of”, îţi spui tu tare, “şi chiar trebuia să termin lucrarea aceea. Astăzi.” Dar calculatorul nu bagă în seamă ce spui. Afişează bucuros mesajul de eroare  şi aşteaptă ca tu să răspunzi aruncând cu tastatura prin cameră de nervos ce eşti. Ai putea crede că te urăşte. Nu te panica: ai un live CD la îndemână. Ce este un live CD? Este un întreg sistem de operare pe un CD. Cu acesta poţi să boot-ezi pe calculatorul tău indiferent de ce probleme ar avea el.

imagine

Porneşte-ţi calculatorul de pe un live CD şi vei avea acces la mai multe programe. De regulă vei găsi un navigator, unele instrumente de recuperare a sistemului şi chiar şi un editor de texte şi unul de imagini. Este instrumentul de care ai nevoie când calculatorul nu îţi mai porneşte… dar poţi face mult mai mult decât atât. Fie că vrei să îţi accesezi rapid datele, partiţiile de pe harddisk sau să navighezi sigur pe web, trebuie să ai la îndemână un live CD. În manualul 50 Cools Uses for Live CDs vei găsi numeroase lucruri ce poţi face cu un live CD, de la recuperarea datelor la scoaterea viruşilor sau pur şi simplu testarea unor sisteme de operare cool.

Am tradus din introducerea la cartea electronică pe care o puteţi descărca de aici şi/sau citi mai jos.

Am mai tratat într-un fel subiectul când am scris acum vreo doi ani articolul Nu poţi intra în Windows? Trăiască Ubuntu. Evident, în cartea-PDF oferită de MakeUseOf găsiţi mult mai mult – subiectul e dezvoltat în detaliu şi cu multe sugestii foarte inteligente.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *