Lyrics&Music: căutare, ascultare, informare


Via MakeUseOf am aflat azi de situl LyricsNMusic.com, un alt sit de agregări ce nu are mare lucru în sine (conţinut propriu adică), dar combină cu stil informaţiile. Astfel, în esenţă situl se adresează celor cărora le place un cântec şi ar vrea să afle versurile, să vadă fotografii cu cel/cea care cântă, să vadă pe unde e în turneu, să afle detalii biografice. Mda, situl reuneşte tot felul de informaţii, iar resursa principală este LyricFind.com, prin al cărui API serveşte toate versurile. Versurile sunt însă imediat urmate de alte informaţii.

imagine

În primul rând vin clipurile de pe YouTube cu respectiva piesă (în majoritatea cazurilor, pentru piese cunoscute cel puţin, se vor găsi clipuri). Apoi avem informaţiile de pe Wikipedia, un click pe link deschizând pagina într-o filă nouă în navigator (deci putem asculta între timp piesa). Vin fotografii cu solistul/solista/formaţia, plus posibilităţi de a cumpăra albumul de pe iTunes sau Amazon. În cele din urmă aflăm pe unde e în turneu şi chiar putem achiziţiona un bilet (evident, americanilor li se adresează în principal această facilitate).

La conţinutul extra-versuri tocmai descris se poate ajunge în forme mai generoase folosind linkurile gen file din vârful paginii. Vom regăsi astfel mai multe clipuri de pe YouTube, mai multe imagini, mai multe rezultate de pe Google… Şi uite aşa, ai totul destul de centralizat atunci când vreo piesă sau vedetă ţi-a căzut cu tronc. O ultimă – şi importantă – precizare: muzica românească nu intră în sfera de interes a acestui sit. Pentru Lady Gaga sau Rihanna şi cine o fi la modă acum se găsesc însă melodii cu carul.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *